8 dingen om te overwegen bij het raadplegen van een echtscheidingsmediator

8 dingen om te overwegen bij het raadplegen van een echtscheidingsmediator

Een echtscheiding is een moeilijk proces, en het kan nog ingewikkelder zijn als jij en je echtgenoot het niet eens kunnen worden over de voorwaarden van de echtscheiding. Als dit het geval is, kun je overwegen een echtscheidingsmediator te raadplegen. Een echtscheidingsmediator kan jou en je echtgenoot helpen tot overeenstemming te komen zonder naar de rechter te hoeven stappen. Om het meeste uit je bemiddelings sessie te halen, moet je echter voorbereid zijn. Hier zijn 8 dingen waar je aan moet denken als je een echtscheidingsmediator raadpleegt:

-Het eerste wat je moet overwegen is wat je doelen zijn voor de bemiddeling. Wat hoop je te bereiken? Wil je tot overeenstemming komen over alle voorwaarden van de scheiding, of zijn er slechts een paar kwesties die je hulp nodig hebt bij het oplossen?

-Het is ook belangrijk om te overwegen wat je budget is voor de mediation. Bemiddeling kan duur zijn, dus moet je er zeker van zijn dat je het kunt betalen.

-Voordat je een bemiddelaar ontmoet, moet elke echtgenoot een lijst samenstellen van zijn bezittingen en schulden. Dit zal de bemiddelaar helpen de financiële situatie en behoeften van elke echtgenoot te begrijpen.

-Jij en je echtgenoot moeten ook voorbereid zijn op het bespreken van voogdij- en bezoekregelingen. De bemiddelaar zal moeten weten hoe het schema van elke ouder eruit ziet en hoeveel tijd elke ouder met het kind kan doorbrengen.

-Jullie moeten ook bereid zijn om te bespreken hoe jullie je eigendommen zullen verdelen. Dit omvat zowel fysieke bezittingen, zoals meubels en voertuigen, als immateriële bezittingen, zoals investeringen en pensioenrekeningen.

-Het is ook belangrijk om na te denken over de vraag of je het ouderlijk huis wilt houden of het wilt verkopen en de opbrengst wilt verdelen.

-Als je kinderen hebt, moet je bereid zijn om afspraken over kinderalimentatie te bespreken. De bemiddelaar zal de inkomsten en uitgaven van elke echtgenoot moeten kennen om een eerlijke aanbeveling voor kinderalimentatie te kunnen doen.

-Alimentatie is een andere kwestie die tijdens de mediation aan de orde moet komen. De bemiddelaar moet het inkomen en de uitgaven van elke echtgenoot kennen om een eerlijke alimentatie-aanbeveling te kunnen doen.

Als je overweegt een echtscheidingsmediator te raadplegen, zijn dit slechts enkele van de dingen die je in gedachten moet houden. Bemiddeling kan een nuttig hulpmiddel zijn bij echtscheidingen waarbij de echtgenoten het niet eens kunnen worden over alle voorwaarden, maar het is belangrijk dat beide echtgenoten voorbereid zijn op de mediationsessie. Als je vragen hebt over bemiddeling of over echtscheiding in het algemeen, neem dan contact op met ons kantoor. Wij beantwoorden graag al je vragen.

Bron: Circles Mediation

 

NewMoon

Related Posts

Lage Sneakers voor een Stijlvolle Zomer

Lage Sneakers voor een Stijlvolle Zomer

Naar de sportschool of zelf een loopband kopen?

Naar de sportschool of zelf een loopband kopen?

De voordelen van het installeren van een markies tegen de zon

De voordelen van het installeren van een markies tegen de zon

Wat maakt verslavingen zo moeilijk?

Wat maakt verslavingen zo moeilijk?

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *