Hoe kan je verantwoord omgaan met je laatste rustplaats

Hoe kan je verantwoord omgaan met je laatste rustplaats

We kunnen nu niet meer anders dan milieubewust omgaan met elkaar en de wereld. Ons afval scheiden doen we dagelijks, we gebruiken rietjes van papier wanneer we drinken en we zijn bewust minder voedsel aan het verspillen. Maar onze laatste rustplaats is geen uitzondering op milieubewust zijn. In dit artikel vind je meer informatie over waar je je kan laten cremeren, over cremeren versus begraven en hoe je milieubewust begraven kan worden.

Cremeren bij jou in de buurt

Woon je in Geldermalsen of Groningen dan kan je terecht bij Crematie Geldermalsen en Crematie Groningen. Cremeren is namelijk de meest milieubewuste manier van omgaan met je dood. Je wordt namelijk uitgestrooid of in een urn opgeslagen als as en dit schaadt het milieu het minst. Cremeren betekent niet dat je laatste wensen er niet toe doen, bij crematie Geldermalsen en crematie Groningen gaan ze met respect om met jouw wensen.

Cremeren ten opzichte van begraven

Waarom is begraven minder milieuvriendelijk dan jezelf laten cremeren? Al je jezelf laat begraven dan heb je plek nodig om dit te doen, terwijl je er eigenlijk niet meer bent. Je begraafplaats neemt dus plek in. Dit lijkt heel onbenullig, aangezien het je laatste rustplaats is, maar in een klein land als Nederland zal dit in de toekomst een groot probleem kunnen zijn. Cremeren is daarom veel milieuvriendelijker. Natuurlijk zul je met cremeren vaak geen vaste plek kunnen hebben waar je nabestaanden je kunnen herdenken, maar wanneer het as in een urn wordt opgeslagen kan je ook jezelf aan je familie over laten. Zij zullen dan beslissen wat ze met jouw as doen.

Hoe kan je milieubewust begraven worden

Tegenwoordig is er een andere landen een trend waarbij mensen zich milieubewust laten begraven. Dit doen zij door hun zelf in een bos te laten begraven. De voordelen van een bos zijn namelijk, dat je geen plek inneemt en voor voedingsstoffen voor het bos zorgt, aangezien je lichaam vergaat. Daarnaast kunnen je nabestaanden het bos bezoeken om je te herdenken. Dit is een ideale manier als je milieubewust wilt zijn en alsnog begraven wilt worden.

NewMoon

Related Posts

Lage Sneakers voor een Stijlvolle Zomer

Lage Sneakers voor een Stijlvolle Zomer

Naar de sportschool of zelf een loopband kopen?

Naar de sportschool of zelf een loopband kopen?

De voordelen van het installeren van een markies tegen de zon

De voordelen van het installeren van een markies tegen de zon

8 dingen om te overwegen bij het raadplegen van een echtscheidingsmediator

8 dingen om te overwegen bij het raadplegen van een echtscheidingsmediator

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *