Wat is astrologie nu precies?

Wat is astrologie nu precies?

Westerse astrologie is een oud Babylonisch gebruik gebaseerd op de studie van hemellichamen en planeten, welke energieën ze domineren en wat deze op een bepaalde dag betekenen vanwege hun positie aan de hemel. Vanuit dit gebruik is ook het begrip sterrenbeelden ontstaan, uitgaande van het hemellichaam dat zich achter de zon begaf op de dag dat je werd geboren. In de loop van de tijd werden in dit gebruik ook de elementen (aarde, lucht, vuur en water) meegenomen en gaat het tegenwoordig vaak gepaard in combinatie met de kennis uit de moderne wetenschap, welke hebben gezorgd voor een nauwkeurige planetaire positionering. Astrologie is tegenwoordig voor iedereen. Voor de gewone mens die wellicht via een app op zijn of haar telefoon de dagelijkse horoscoop wilt bekijken, maar ook tijdens gesprekken met, bijvoorbeeld, een medium wordt astrologie steeds vaker meegenomen om te kijken waar je in de toekomst eventueel tegenaan zou kunnen lopen. 

 

Horoscopen

Voor een goede en specifieke lezing kunt u uw geboortehoroscoop opzoeken, welke niet alleen gebruik maakt van de uitlijning van de zon, de maan en de planeten, maar ook van de exacte tijd en locatie van uw geboorte. De maan beweegt zich ongeveer elke 2 en een halve maand door elk sterrenbeeld. In November is het bijvoorbeeld het Schorpioen Seizoen, maar de maan zal gedurende de maand ook door andere tekens bewegen. Hierin spelen onder andere de Nieuwe Maan en de Volle Maan mee die ieder ook hun eigen energie met zich meebrengen.

 

Hoe werken de tekens?

Uw zonneteken vertegenwoordigt je uiterlijke verschijning aan de wereld. Dit zijn de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken. Het maanteken laat zien hoe je emotionele wereld eruit ziet en het opklimmende of stijgende teken, is hiernaast hoe anderen je zien. Je kunt door deze elementen een aantal interessante inzichten in je karakter krijgen, evenals door je hele geboortehoroscoop.

 

Zo zijn degene met een watertekens als element (Kreeft, Schorpioen, Vissen) meestal meer afgestemd op hun emotionele kant en intuïtie. Aardetekens (Stier, Maagd, Steenbok) zijn geaard, sensueel en pragmatisch. Luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) zijn luchtig, intellectueel en nieuwsgierig. Vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter), zoals je je kunt voorstellen, zijn gepassioneerd en vurig.

Heb je zelf interesse gekregen in astrologie en zou je ook eens een keertje willen chatten of bellen met een medium? Bekijk dan voor meer informatie onze website.

NewMoon

Related Posts

Lage Sneakers voor een Stijlvolle Zomer

Lage Sneakers voor een Stijlvolle Zomer

Naar de sportschool of zelf een loopband kopen?

Naar de sportschool of zelf een loopband kopen?

De voordelen van het installeren van een markies tegen de zon

De voordelen van het installeren van een markies tegen de zon

8 dingen om te overwegen bij het raadplegen van een echtscheidingsmediator

8 dingen om te overwegen bij het raadplegen van een echtscheidingsmediator

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *