4 tips voor beginnende barista’s voor het maken van perfecte koffie

4 tips voor beginnende barista’s voor het maken van perfecte koffie

Iedereen weet dat het tijd kost om de kunst van het maken van de perfecte koffie onder de knie te krijgen, je kunt niet zomaar naar een foto kijken en het verschil zien tussen kwaliteitsbonen en een afvalproduct. Het vergt natuurlijk toewijding, focus, creativiteit en liefde voor koffie, maar na een paar duizend uur van malen, stomen, brouwen en proeven kun je het wel. Dan kun je thuis en op het koffieapparaat op het bedrijf de perfecte bakjes zetten. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

Blijf malen

Koffiebonen moeten elke keer dat ze worden gemalen om de juiste textuur te verkrijgen. Als je één keer malen overslaat, gooi je in feite geld in de goot (een metrische ton koffie is immers minstens honderd dollar waard, en als bijproduct kunnen gebrande koffiebonen ook uitstekend diervoeder zijn).

Doe rustig aan met het schuim

Het concentreren op het bereiken van een perfecte schuim kan fataal zijn.  Het doel van koffie moet niet alleen een volle kop zijn, maar ook een evenwichtige kop. Je zult ook merken dat er meer schuim op het oppervlak van de koffie zit, in vergelijking met het water. Door te beginnen met kleinere hoeveelheden, kun je het percentage water/koffie verhouding verlagen tot iets dat een betere smaakbalans bereikt.

Hou je werkplek schoon

Als barista is het heel erg belangrijk je werkplek schoon te houden. Je wilt namelijk geen oude koffie door je verse heen hebben. Dit kan de smaak erg beïnvloeden en om dit te voorkomen is het dus belangrijk je werkplek uiterst schoon te houden.

Het brouwproces perfectioneren

Het zetten van een goede kop koffie begint met het perfectioneren van het zetproces. Hoe moet je de watertemperatuur exact meten? Hoeveel koffie moet er in een normaal formaat overloopfilter worden gebruikt? Hoe lang moet er worden overgeschakeld? Hoeveel water heb je nodig voor een French press? Deze vragen vereisen allemaal een zorgvuldige meting en aandacht voor detail. Dus verdiep je per brouwproces hierin.

Bron: https://www.giocoffee.nl/

NewMoon

Related Posts

Zo kun je een dierbare van zijn of haar verslaving af helpen

Zo kun je een dierbare van zijn of haar verslaving af helpen

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *