Hoe verwissel je je fietszadel?

Hoe verwissel je je fietszadel?

Er zijn een paar verschillende redenen waarom je een ander fietszadel zou willen. Misschien zit het zadel dat je bij je fiets hebt gekregen niet lekker, of misschien is het gewoon tijd voor iets anders. Wat de reden ook is, het is niet zo lastig als het lijkt en wij leggen graag uit hoe je dit moet doen. Om te beginnen, heb je een paar bikeparts nodig:

– Een nieuw zadel

– Inbussleutels of een fiets multi-tool

– Een fietsstandaard (optioneel, maar nuttig)

Het oude zadel verwijderen

Verwijder eerst het oude zadel van je fiets. Als het zadel met schroeven is vastgezet, gebruik dan de kruiskopschroevendraaier om ze te verwijderen. Als het zadel met een inbusbout is vastgezet, gebruikt u de juiste sleutel om het los te draaien. Zodra het oude zadel eraf is, zet het nieuwe zadel op zijn plaats. Zorg ervoor dat het op dezelfde plaats zit als het oude zadel voordat u het vastschroeft.

Tip: Als u geen fietsenrek hebt, kunt u uw fiets omdraaien zodat hij op het stuur en het zadel rust. Dit maakt het gemakkelijker om eraan te werken.

Test het zadel

Als het nieuwe zadel eenmaal op zijn plaats zit, ga er dan op zitten en pas het zadel eventueel aan. De bouten moeten zo vast zitten dat het zadel niet verschuift, maar ook weer niet zo vast dat ze moeilijk los te draaien zijn. En dat is alles! Nu kunt u genieten van uw rit met een nieuw, comfortabel zadel.

Bron: OMNI Bikeparts

NewMoon

Related Posts

Alles wat je moet weten over je zorgverzekering

Alles wat je moet weten over je zorgverzekering

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *