Zo maak je de lekkerste nicecream

Mijn favoriete ontbijt voor de zomermaanden moet toch echt een bowl met ijskoude nicecream zijn. Zeker nu de temperaturen steeds hoger worden is het het eerste waar ik aan denk als ik wakker word. Op Instagram post ik vaak wat ik eet en ik kreeg daar ook vaak de vraag hoe ik mijn nicecream maak. Ik deel vandaag mijn favoriete recepten, ze zijn erg makkelijk en snel te maken.

Wat is nicecream?

Nicecream is eigenlijk gewoon bevroren fruit dat door de blender is gegaan waardoor het de substantie van ijs (icecream) krijgt. Je kunt het dus eten als toetje maar ook gewoon als ontbijt, of als tussendoortje. Het is echt genieten, alsof je als klein kind stiekem een ijsje eet als ontbijt, maar plottwist: het is gezond!


Hoe maak je het?

Nicecream is echt binnen 2 minuten klaar. Jep, zonder enige moeite kun je dus gewoon een gezond ontbijt in elkaar zetten. Bevries fruit (mijn voorkeur gaat uit naar bananen) en mix deze de volgende dag tot een soft serve. Strooi er wat toppings op of mix er wat cacao doorheen en je hebt een mega lekker ontbijt. Als je bananen gebruikt, zorg er dan wel voor dat ze echt rijp zijn (met bruine vlekjes) – het verschil proef je namelijk echt.

Ingrediënten voor mijn favoriete nicecream bowls :

Chocolate heaven: 2 bevroren bananen + 1 eetlepel pindakaas +1 eetlepel cacaopoeder + rauwe cacao nibs.

Pink Paradise:  250 gram bevroren frambozen + 1 eetlepel agave siroop + handje kokossnippers + plakjes banaan.

Coconut kingdom:  2 bevroren bananen + kokossnippers + kokosrasp + gojiberries + verse aardbeien.

Heb jij weleens nicecream gemaakt en wat is jouw favoriete recept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *