Vegan Pita met kikkererwten


Vaak denken veel mensen dat veganistisch eten betekent dat er veel dure en vreemde ingrediënten inzitten. Eerlijk gezegd dacht ik dat vroeger ook, toen ik nog geen idee had. Vegan fast food? No problem. Wanneer ik s’ avonds snel iets gezonds en vooral lekkers wil eten, staat deze vegan pita met kikkererwten hoog op mijn lijstje. Deze diervriendelijke pita’s zijn binnen een kwartier klaar en perfect voor het mooiere weer dat eraan komt wanneer je weer in de tuin kunt eten.

Voor de tzatziki:

– 4 eetlepels ongezoete soyayoghurt
– Kwart geraspte komkommer
– 3 geperste teentjes knoflook
– een snufje zout
– verse dille

Voor de pita:

– (Spelt) pitabroodjes
– Verse sla
– Tomaat
– Gebakken rode ui
– Gebakken kikkererwten
– (Zoet zure) augurk

Verwarm olijfolie (of kokosolie) in een pan en bak de kikkererwten en rode ui met een beetje paprikapoeder. Meng ondertussen de ongezoete soyayoghurt, komkommer, knoflook, zout en dille in een bakje totdat je een goede tzatziki hebt. De pitabroodjes kun je in de oven verwarmen of makkelijk even in een broodrooster toasten. Vul de pita’s met tzatziki, de kikkererwten en augurkjes et voila: een heerlijk en makkelijk maal, perfect voor het weekend.

Eetsmakelijk!

Written By
More from Josie

4 gewoontes waar je nu mee mag stoppen

Jezelf vergelijken met anderen Dit is geen wedstrijd of competitie. Focus op...
Read More

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *