Vegan guide #3 Wat eet een vegan als ontbijt?

Toen ik pas op Twitter de vraag “Wat eet een vegan als ontbijt?” las, moest ik lachen. Wat eet een vegan NIET als ontbijt? Er zijn zoveel vegan opties maar ik begrijp dat niet iedereen weet wat je als vegan wel of niet kan eten. Om het wat makkelijker te maken zet ik ter inspiratie wat ontbijtjes op een rij:

#1 Peanut butter is your friend
Ja, de meeste Pindakaas is gewoon veganistisch. Een simpele toast met pindakaas + banaan of pindakaas + jam kun je gewoon blijven eten. Lekker!

#2 Smoothie bowl
Mijn favoriet in de zomer: de smoothie bowl. Ik stop wat bevroren fruit in de blender en voeg wat kokosmelk toe. In plaats van dat je de smoothie in een glas doet, doe je hem in een ‘bowl’. Je kunt hier eigenlijk super veel kanten mee op en erin doen wat je maar wilt: nootjes, fruit, zaadjes, granen of gewoon pure chocoladevlokken.

#3 Tofu scramble.
Tofu scramble, de naam zegt het al. Een scrambled egg maar dan niet met ei maar met tofu. Op internet kun je heel veel recepten vinden. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar.. it looks pretty tasty.

#4 Havermout
Doordat je koeienmelk makkelijk kunt vervangen met bijvoorbeeld kokosmelk, sojamelk of amandelmelk kun je van veel ontbijtjes gewoon blijven genieten. Kook wat amandelmelk en voeg de havermoutvlokken toe tot je een goed havermoutpapje hebt. Voeg wat vers fruit toe en je begint je dag super gezond.

#5 Ah, French toast
Je vervangt het ei voor appelmoes of banaan en hiermee ‘veganize’ je je wentelteefjes. Niets lekkerder op een zondagochtend!

#6 Snelle soja pannenkoekjes.
Lekker, gezond en ook nog eens fotogeniek. Klik hier voor het recept.

#7 Vlokken
Als ik haast heb is de ouderwetse boterham met vlokken een oplossing. Ik gebruik plantaardige boter van becel (echt, je proeft geen verschil) en daarop strooi ik was vlokken van De Ruyter. Let wel op: alleen de Royale pure chocoladevlokken van De Ruyter zijn vegan.

#8 Nice cream.
Begin je ochtend met een ijsje. Ja, een ijsje. Bevries je rijpe bananen en stop ze de volgende ochtend in de blender. There you go: banana nice cream.

#9 Avocado toast
Met een beetje citroensap. Do I need to say more?

#10 Cornflakes
Er zijn gelukkig genoeg merken in de supermarkt die vegan cornflakes verkopen. Voeg wat kokos of soja yoghurt toe, yummy!

Die eieren, bacon en koeienmelk kun je dus makkelijk vervangen door deze heerlijke en gezonde opties.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *