Vegan guide #2 Deze video’s moet je zien

Wanneer je geïnteresseerd bent in veganisme maar nog niet zeker weet of je de stap durft te nemen, kan alle informatie op internet super overweldigend zijn. Waar moet je beginnen? Zoveel verschillende meningen over wat nou gezond is en wat nu ongezond is. Wat is er mis met eieren? Wat moet er nu in mijn lunchbox naar school of werk? Welke melk kan ik wel drinken? Zoveel vragen, dat begrijpen wij. Daarom is er op New Moon mag de vegan guide, in de vorige vegan guide kon je onze tips voor beginnende vegans lezen. Dit keer hebben we een rij video’s samengesteld waarvan wij vinden dat je ze MOET zien, vegan of niet.. het is altijd goed om bewust bezig te zijn met wat je in je lichaam stopt.

Disclaimer: sommige stukjes in de video’s kunnen als schokkend ervaren worden.

Cowspiracy – de must see documentaire. Deze docu staat op Netflix en laat zien hoe slecht de vee-industrie voor de aarde is. Het laat niet perse de dierenleed zien die zich in deze industrie afspeelt maar wel wat voor effect deze heeft op het milieu. Bizar!

101 reasons to go vegan – Ik vond deze video tussen mijn aanbevolen video’s op Youtube. Het is een video waarin James Wildman een presentatie geeft over veganisme. Aanrader als je niet weet waar je moet beginnen. James Wildman legt bijvoorbeeld uit waarom het niet nodig is om vlees te eten en vraagt het publiek ook wat confronterende vragen.

Earthlings – Deze docu kijk je met tranen in je ogen. Earthlings heeft een enorme indruk op mij gemaakt en ik heb hem niet eens af kunnen kijken. In deze documentaire zie je wat er echt gebeurd in de zuivel en vleesindustrie, het is echt verschrikkelijk maar helaas wel de waarheid. Genoeg redenen om minder tot geen vlees en zuivel meer te consumeren.

Forks Over Knives – een documentaire waarin wetenschappers de vraag stellen of een bepaald dieet alle ziektes kan voorkomen of zelfs kan laten verdwijnen. Deze documentaire kan een positief effect op je leven hebben als je voor plantbased diet open staat. Heel interessant en ook te zien op Netflix!

Milk in reverse – PETA maakt interessante en pakkende video’s tegen dierenleed. Wanneer iemand mij vraagt wat er mis is met koeienmelk, stuur ik ze door naar deze video. Dit filmpje beantwoord in een minuut een hoop vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *