EETDAGBOEK : Een week vegan

Maandag.

Het is pasen en ’s ochtends eet ik een bruin broodje met Alpro boter en pure chocolade vlokken. Ik drink er een groot glas verse jus orange bij, dit drink ik eigenlijk bijna iedere dag als er sinaasappels zijn.
Tussen de middag gaan de uitgebreid lunch, mijn moeder heeft een Aziatische lunch voorbereid en voor mij vegan hapjes klaar gemaakt. Ik eet een champignonsoep met kokos, een banh mi met koriander en ‘kip’ en een lenterol. Ik zit eigenlijk de hele dag vol. ‘S avonds maak ik toch nog een beetje macaroni met vegan kaas en rode paprika.

Dinsdag

’s ochtends begin ik met een groot glas water en een bakje havermout. Ik heb havermout pas dit jaar ontdekt en ik vind het een prima ontbijt voor als ik veel moet doen in een dag. Tussen de middag haal ik een snelle lunch bij de AH, een linzensalade met gemberdressing. Super lekker! Daarna drink ik met een vriendin een soya cappuccino op een terrasje. ‘S avonds eet ik een veganistische schnitzel, gebakken aardappeltjes, een salade en rodekool.

Woensdag

Woensdagochtend heb ik niet veel in huis dus begin ik de ochtend weer met crackers met Alpro boter en pure chocolade vlokken. Meestal gevolgd door een grote kop thee met agave siroop. ‘S middags bak ik wat noodles op met paprika, lente ui en wat augurkjes. Tussendoor eet ik een appel en neem ik een halve cliff bar. ‘S avonds eet ik een aspergesoep met een tomaten pastasalade die mijn moeder klaarmaakt, super lekker weer!


Donderdag

Donderdag begon ik mijn dag met cornflakes, soya yoghurt. Ik had ’s middags een afspraak dus ik rij langs de Albert Heijn voor een wortelsapje en een Clif Bar. Als ik later thuis kom warm ik de pastasalade van de vorige dag op en ’s avonds eet ik andijviestamppot met vegan spekjes van Vivera, yum! Voor het slapen kijk ik nog een film en neem ik thee met een stuk rijstmelkchocolade.

Vrijdag

Ik heb ‘s ochtends geen honger maar neem weer een bak met cornflakes en soya yoghurt.  ‘ S middags haal ik mijn wafelijzer op maar helaas mislukken de wafels wel tot 3 keer toe. De ‘scrambled’ wafels eet ik op met aardbeien en ik voel me eventjes misselijk. Later eet ik een appel en ’s avonds eten we spaghetti, m’n favoriet.

Zaterdag

Zaterdag spreek ik met Melanie af in Rotterdam. We hebben allebei honger en besluiten te ‘brunchen’ bij Heavenly Cupcakes. Ik bestel een cappuccino met sojamelk en een tosti met vegan kaas en ketchup. Later op de dag drinken we een gezond sapje bij Sajoer en als avond eten halen we een Poke bowl op. Gebakken tofu, avocado, zeewiersalade, komkommer en rijst, yum! ‘S avonds drinken we thee en eten we vegan koekjes. Een dag met super veel lekker vegan eten.

Zondag

Zondagochtend besluit ik opnieuw wafels te maken, dit keer met succes. Later die ochtend eet ik een appel en drink ik jus orange. ’s middags eet ik samen met Melanie de veggie burger bij de Mc Donalds, heel slecht maar wel lekker na een jaar geen Mc Donalds. ‘S avonds heb ik weinig honger en bak ik Noodles met wat groenten.

Wij zijn benieuwd of jullie vaker vegan food diaries voorbij willen zien komen op New moon, let us know :-)!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *