Vegan guide #6 Vegan Q&A 2

Hoe blijf je gemotiveerd om vegan te blijven eten? In het begin kan het soms moeilijk zijn om vegan te blijven eten. Wat dan vooral fijn is is om af en toe weer een video te kijken op YouTube over veganisme of een documentaire. Als je eenmaal de connectie maakt tussen het eten en het lijden van een dier dan wordt het ook steeds makkelijker! Het eten van een stukje vlees geeft je misschien 5 minuten plezier maar het kost een heel leven van een levend wezen.

Wanneer besloot je om vegan te worden? Ik was al een paar jaar vegetarisch en dat beviel mij prima. Op een dag besloot ik wat meer research te doen naar veganisme omdat ik het een paar keer voorbij zag komen op social media. Na een middag veel video’s kijken en artikelen lezen besloot ik om het te proberen. Nu was ik ook al allergisch voor melk dus dat probeerde ik ook steeds meer te vermijden, maar toen ik eenmaal door had dat melk echt nìet voor mensen is gemaakt wist ik het zeker. Na een week vegan eten merkte ik dat ik me steeds beter voelde en zo doende ben ik vegan blijven eten.

Hoe ga je om met mensen die nare opmerkingen maken over vegans? Eigenlijk probeer ik me daar zo min mogelijk druk om te maken. Vaak zijn mensen onwetend en dat kan ik ze niet kwalijk nemen. Ik probeer wel altijd zoveel mogelijk feiten op te noemen en niet agressief terug te reageren. Dat werkt meestal wel het beste. Als mensen dan toch besluiten door te gaan met negatieve opmerkingen dan negeer ik dat gewoon en hoop ik op een dag dat ze de connectie wel kunnen maken. En anders niet! Ik blijf opkomen voor de dieren omdat zij geen stem hebben in deze maatschappij.

Hoe krijg je alle vitamines binnen? Zorgen dat je gevarieerd blijft eten net zoals met een niet-vegan lifestyle! Wissel gerechten regelmatig af en eet voldoende noten, zaden, fruit en groentes. Je kan extra b12 nemen (zoals in de vorige Q&A werd besproken) maar voor de rest krijg je meestal voldoende vitamines binnen. Mocht je echt twijfelen na een tijd vegan eten dan kun je altijd voor de zekerheid bloed laten prikken bij de dokter. Zo ben je altijd save. Elk lichaam is namelijk verschillend en kan dus anders reageren.

Wat gebruik je als vervanger voor ei als je bijvoorbeeld een taart gaat bakken? Er zijn diverse producten die je kunt gebruiken als vervanger van een ei tijdens het bakken. Zo kan je een halve banaan gebruiken, chia zaadjes, 3 theelepels pindakaas, agar agar, appelmoes en je hebt zelfs ‘no egg’. Dit is speciaal gemaakt om te gebruiken in plaats van een ei. Genoeg opties dus!

Heb jij vragen voor de volgende vegan Q&A, laat ze hieronder achter of mail ze naar info@newmoonmag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *