Vegan guide #5 vegan Q&A 1

Hoe krijg je genoeg calorieën binnen?

Ik heb nooit mijn calorieën geteld, ik at wanneer ik honger had en stopte wanneer ik vol zat. Ik noem mezelf dus een intuïtie-eter. Wel let ik er goed op dat ik gevarieerd eet en genoeg vitamines binnen krijg. Ik begin mijn ochtend sowieso met iets van fruit, als ik meer energie nodig heb die dag eet ik graag havermout of quinoa als ontbijt.

Maar mis je dan niks van al dat lekkere eten?

Deze vraag krijg ik echt heel vaak, alsof ik nog snak naar biefstuk haha. Ik zeg altijd dat ik in heel m’n leven nog nooit zo van eten heb genoten en dat is echt zo. Heel veel dingen hoef ik niet te missen, er bestaan bijvoorbeeld gewoon vegan croissants, donuts, kaas, burgers. Noem het maar op, of het bestaat vegan alleen dan zonder dierenleed :-).

Hoe doe je dat als je uiteten gaat?

Ik heb gelukkig veel vrienden en familie die mijn levensstijl accepteren en ook altijd rekening houden met mijn ‘dieet’. Vaak word er gedacht dat het moeilijk is om vegan uit eten te gaan, gelukkig lust ik alles dus ik hoef naast zuivel, vlees en eieren niets te schrappen. Meestal hebben restaurants in grote steden altijd wel een vegan optie. Wanneer ik van te voren het menu online check en ik zie niets staan, bel ik even naar het restaurant. Dit doen mensen met bepaalde allergieën ook, vaak kunnen de chefs wel iets lekkers klaar maken.

Hoe zit het met B12?

Ik slik zelf b12 bij omdat dit de enige vitamine is die je niet uit planten kunt halen.

Maar wat eet je dan nog wel?

Ik mis echt niets sinds ik vegan ben geworden. Ik heb heel veel wilskracht en sta vanaf het begin al 100% achter mijn beslissing. Al snel ontdekte ik een hele andere kant van voeding. Ik heb mij nooit eerder verdiept in voeding en nutritie, echt, ik eet echt zoveel meer lekkere dingen, kook veel meer verschillende maaltijden en ik geniet er ook meer van.

 

Heb jij vragen voor de volgende vegan Q&A, laat ze hieronder achter of mail ze naar info@newmoonmag.nl

3 Comments

  • Hoi Josie, ik heb ook mijn leefstijl omgegooid en ben langzaam naar “vegan” aan het gaan. Toch blijf ik het soms wel lastig vinden bijvoorbeeld , Sushi, ik ben gek op tonijn etc …. Zijn er dingen waar jij moeite mee heb?

    • Wow wat knap zeg, ik ben super trots op je! Ik snap wel dat je het lastig vind, zeker in het begin. Doe vooral veel onderzoek en kijk naar veel Youtube video’s over veganisme en bijvoorbeeld over de visindustrie. Ik heb zelf nergens meer moeite mee omdat ik zoveel ben gaan experimenteren met voeding. Mijn tip is om gewoon heel veel te gaan koken en makkelijke vegan recepten uit te proberen :-). Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *