Wat is visualiseren en hoe doe je het?

Eerder hebben we het op NewMoonMagazine al eens gehad over hoe je kunt manifesteren. Toen ik net begon met mijn “spirituele journey” ontdekte ook ik al gauw The Law of Attraction en hoe je jouw droomleven kunt manifesteren. Misschien ben je daar zelf momenteel al een beetje mee bezig en heb je daardoor onbewust dit artikel aangetrokken in je leven. Een erg belangrijk onderdeel voor het manifesteren van je wildste dromen, is visualiseren. Maar wat is dat en hoe doe je dat?

Dagdromen maar dan anders

Visualiseren doe je eigenlijk continu in het dagelijks leven. Als je iemand ziet dan creëer je automatisch een soort lifestyle of beeld bij die persoon, hoe die persoon door het leven gaat. Eigenlijk maak je dan gebruik van je verbeelding; of je fantasiën. Wanneer je soms een poosje lekker aan het dagdromen bent kan dit soms erg realistisch lijken waardoor je zelfs je huidige omgeving totaal vergeet. Wanneer iemand je dan aantikt schrik je ervan omdat je zo erg in je eigen wereld zat. Eigenlijk is visualiseren hetzelfde als dagdromen, alleen dan kies je bewust uit waarover je gaat dagdromen. Als jij bijvoorbeeld meer geld wilt hebben kan je bijvoorbeeld gaan visualiseren over hoe jouw perfecte leventje eruit gaat zien. Hoe zou je je dan voelen? Welke emoties horen erbij?

Ervaar het alsof het echt is

In het begin kan visualiseren best moeilijk zijn want het vraagt namelijk een uiterste concentratie van je. Daarom is het in het begin misschien fijn om te oefenen met simpele meditaties van een paar minuten. Hoe langer je dit volhoudt, hoe makkelijker het ook is om een beeld in je gedachte te houden. Wat ook belangrijk is, is om te weten wát je nou precies wilt manifesteren? Is het een designertas? Meer geld? Je droomhuis? Schrijf deze doelen voor jezelf op. Wanneer je dan gaat beginnen met je meditatie/visualisatie weet je ook waarvoor je het doet! Probeer je eens voor te stellen hoe dat perfecte huis eruit ziet. En niet van een plaatje, maar probeer er echt in te staan. Draai een rondje, kijk om je heen, haal diep adem. Hoe ruikt het? Wat zou je horen? Vogeltjes vanuit je grote tuin? Probeer het allemaal zo realistisch mogelijk voor jezelf te maken en houdt dit beeld èn gevoel zo lang mogelijk vast. Wanneer je je helemaal ontspannen voelt kun je je ogen rustig openen. Zeg daarna een paar dankbaarheid mantra’s en ga verder met je dagelijks leven. Het Universum weet nu wat je wilt en zal alles op je pad brengen om dat naar je toe te brengen. Onderaan dit artikel zal ik een paar dankbaarheid mantra’s als voorbeeld toevoegen.

Droom groot

Wanneer het aankomt op visualiseren is het dus belangrijk dat je weet wat je wilt en niet hoe je het wilt. Het is niet erg om niet te weten hóe je er gaat komen, en hierop moet je ook echt leren vertrouwen. Zie het ook een beetje als een spelletje; laat je verassen door alle toevalligheden en verbazingwekkende momenten die je tegemoet komen! Doordat je je eigenlijk niet teveel zorgen hoeft te maken over hoe je je dromen gaat waarmaken kan je dus zo groot mogelijk dromen. Daag jezelf daarom ook af en toe uit! Je kunt bijvoorbeeld dromen over je droomhuis en denken dat dat genoeg is, maar probeer dan je droomhuis nog uitgebreider te maken. Wil je een zwembad? Cool! Dat kan jij hebben. Jij verdient wat jij wilt want je bent het Universum zelf. Dream big!

Dankbaar zijn

Ondanks dat je leven misschien allemaal nog niet helemaal is hoe jij het zou willen, is het toch belangrijk om dankbaar te zijn voor de dingen die je momenteel wel hebt. Dankbaarheid is je basis. Als je basis niet correct is zul je nooit een mooie droom kunnen opbouwen. Het waarmaken van dromen kan langzaam gaan en soms snel, maar geloof er in dat alles gebeurt wanneer het moet gebeuren. En dat de tegenslagen ook moeten gebeuren om bepaalde dingen te leren. Probeer alsnog ten alle tijden dankbaar te zijn voor hoe ver je al gekomen bent, de mensen om je heen en de spullen die je wel al hebt. Hoe meer je dit onder de knie gaat krijgen, hoe sneller alles op je af gaat komen. Je kunt opeens een super goed idee in je hoofd krijgen wat de basis gaat zijn van al je wildste dromen.

 

Een aantal dankbaarheid affirmaties:

Ik ben goed zoals ik ben

Mijn levenspad is precies zoals het moet lopen

Ik ben het waard om gelukkig te zijn en mijn dromen te laten uitkomen

Ik ben dankbaar voor … (familie, vrienden, hond of je kat bijvoorbeeld)

Ik kan alles wat ik wil

Ik verdien een overvloed aan alles wat ik wil

 

 

1 Comment

  • Wat een mooi artikel! Ik kan mezelf hier heel erg in vinden. Vooral, omdat ik hier ook veel mee bezig ben. 🙂
    Een mooi boek die je misschien ook interessant vind is ‘Ho’oponopono’.

    Keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *