Zo maak je je huis helemaal zen

Iedereen wil thuiskomen in een huis met goede energieën. Hoe kun je er voor zorgen dat je je huis (of kamer) helemaal zen aanvoelt. Toen ik op mezelf ging wonen wist ik zeker dat ik voor mezelf een ruimte wilde creëren waar ik me kalm en gelukkig voel. Ik besloot dat ik ieder van ieder meubelstuk gelukkig moest worden en dat ik niets in mijn huis wilde hebben waar een ongelukkige herinnering aan vast zat. Tijdens het verhuizen heb ik veel weggegooid en veel fijne dingen nu een echt een eigen plekje gegeven.

Reinig je huis met salie. In dit artikel (klik hier) staat waarom en hoe je je ruimte kan reinigen met salie. Niet alleen is het goed om af en toe je huis te reinigen met salie, maar het geeft ook een heel ontspannende geur af. Het geeft een kamer ruimte voor nieuwe energieën, erg goed om te doen na een verhuizing of bijvoorbeeld vervelend bezoek.

Plaats flesjes essentiële olie op plekken waar je het gaat gebruiken. Ik stopte mijn flesjes altijd weg in mijn kast tussen mijn andere natuurlijke producten waardoor ik ze eigenlijk vaak vergat en helemaal niet gebruikte. Nu heb ik standaard mijn flesje lavendelolie op mijn nachtkastje staan en drup ik om de avond een paar druppels op mijn beddengoed. Het ruikt super lekker en zorgt ervoor dat ik een betere nachtrust hebt. Mijn andere essentiële oliën staat in mijn badkamer en keukenkastje.

Kristallen hebben een helende werking op je geest. Ze zijn niet alleen mooi om te bekijken en in je interieur te plaatsen maar hebben ook nog eens een positief effect op het lichaam. Kristallen zijn er in allerlei soorten en maten, je kunt ze bij je dragen als sieraad maar ook als pronkstuk in je woonkamer neerzetten. Ben je benieuwd naar welke edelsteen bij jou past (klik hier).

Muziek zorgt voor sfeer. Wanneer je in een rustige sfeer wilt werken of koken kan muziek je daar erg goed bij helpen. Ik heb een favoriet meditatie muziek kanaal op Youtube (klik hier) die ik vaak aanzet voor het slapen of wanneer ik achter mijn laptop werk. Het werkt echt zo rustgevend!

Hoe zorg jij ervoor dat je omgeving zen is?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *