Zo gebruik je affirmaties in je dagelijks leven

“Je bent wat je denkt”, sinds ik de law of attraction een paar jaar geleden ontdekte gaat dit vaak door mijn hoofd. Ik heb mijzelf geleerd negatieve gedachtes een positieve draai te geven. Wanneer ik bijvoorbeeld een angstige gedachte heb van een bepaalde situatie, visualiseer ik mezelf in de tegenovergestelde (veilige) situatie. Ik heb mijzelf erop getraind en nu gaat het eigenlijk automatisch. Ik geloof wanneer je bepaalde dingen vaak genoeg denkt, ze uit kunnen komen. Je positieve aandacht wordt opgemerkt door het universum en je trekt het als ware naar je toe.

Gedachtes zijn energie. Je kunt negatieve gedachtes denken en positieve gedachtes denken. Wanneer je negatieve gedachtes denkt, straal je negatieve energie uit. Wanneer je positieve gedachtes denkt, straal je positieve energie uit. Soms gebeurd dit onbewust en vraag je je af waarom je negatieve dingen aantrekt. Positieve energie trekt namelijk positieve energie aan en met negatieve energie werkt het ook zo. Daarom zijn gedachtes zo belangrijk en zijn de dingen die door je hoofd gaan krachtiger dan je denkt. Wanneer je dit traint zul je merken dat er geweldige dingen kunnen gebeuren.

Toen ik de law of attraction voor het eerst gebruikte gebeurde er iets in mijn leven wat ik nooit had verwacht. Ik trok iets aan waarvan ik van te voren al vanuit ging dat het zou gebeuren, ik bleef denken dat het zou gebeuren en het gebeurde. Een vriendin van mij die bij mij was stond ervan versteld, alsof ik het echt had voorspeld met mijn energie en gedachtes. Dat was dus ook zo, toen realiseerde ik mij dat dit echt was, mijn gedachtes zijn heel sterk.

Nu vraag je je misschien af, hoe kan ik dit trainen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik geen negatieve dingen aantrek met mijn negatieve gedachtes en energie? Hoe kan ik bewuster omgaan met mijn gedachtenwereld. Ik zou zeggen, begin met affirmaties. Affirmaties zijn uitspraken die iets vertellen over wat je wilt bereiken of wilt ontvangen. Het verschil met wensen en affirmaties is dat je bij affirmaties er al vanuit gaat dat je datgene al hebt bereikt of al hebt ontvangen. Zeg niet “Ik wil” maar ” Ik ben” of “ik heb”. De volgende 5 affirmaties kun je iedere dag van de week hardop herhalen voor je uit bed stapt:

– Ik kan alles overwinnen, mijn krachten worden iedere dag sterker.

– Mijn zelfvertrouwen groeit. Ik ben mooi zoals ik ben.

– Met mijn gedachtes en energie kan ik mijn wereld en die van anderen positief veranderen. 

– Mijn energie trekt positieve dingen aan en geeft mij verschillende mogelijkheden.

– Ik ben groter dan mijn angsten, niks krijgt mij klein.

Natuurlijk kun je ook andere affirmaties herhalen die beter bij jou passen (bijvoorbeeld deze affirmaties voor meer zelfvertrouwen). Maar onthoud: je gedachtes en energie zijn krachtiger dan je denkt. Alles is energie.

Liefs,
Josie

4 Comments

  • Super leuk te lezen! Ik heb een paar jaar terug the secret gelezen. En daar staan ook veel handige tips in. Ik kwam er niet heel makkelijk doorheen moet ik zeggen en bepaalde gedeeltes las ik dan nog eens of juist sommige dingen wat vlugger. En toevallig zit ik laatst weer te denken ik zal dat boek eens opzoeken. En heb ik nog niet gedaan. Dan is zo’n blog als deze van jou een soort van “teken” dat ik het moet doen 🙂

    • Ah wat leuk om dit te lezen. Op Netflix staat ook de documentaire van The Secret, misschien fijn om die eens aan te zetten? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *