Wanneer het leven tegenzit

Dipjes, depressies of gewoon een keer je dag niet hebben. Volgens mij bestaat het leven uit toppen en dalen, soms hebben we het in de hand om te bepalen welke top we beklimmen en soms vallen we gewoon in een dal waar we niets aan kunnen veranderen. Ook geloof ik dat we onze reacties en gevoelens op bepaalde gebeurtenissen enigszins kunnen bepalen, niet persé de gebeurtenissen die deze reacties en gevoelens veroorzaken. Tijdens een mindere dag of periode werkt voor iedereen weer iets anders. De één blijft liever een weekje in bed liggen en de ander zoekt steun bij vrienden, we hebben er in ieder geval allemaal wel eens last van. Ik geef wat tips die je zelf kunt doen wanneer het leven tegenzit en je even niet meer weet wat je moet doen.

#1 Laat je omgeving even weten dat je niet zo lekker in je vel zit. Als je geen zin hebt om te vertellen waarom je je zo voelt, want iedereen zal je waarschijnlijk direct vragen wat er aan de hand is, zeg dan gewoon dat het er liever niet over wilt hebben. Het voelt gewoon fijn als iedereen een beetje rekening met je kan houden en je jezelf niet in hoeft te houden of te verantwoorden voor je gedrag.

#2 Als je er juist wel behoefte aan hebt, praat dan met iemand. Zoek iemand uit die altijd voor je klaar staat of juist met dezelfde issues zit als jij. Het lucht heel erg op om met iemand te praten die naar je wilt luisteren en je problemen herkent. Zo voel je je minder alleen en lijkt het ook niet alsof je met een geheim rond loopt. Als je met een heftig probleem zit of merkt dat je mentale gezondheid achteruit gaat, ga dan vooral naar de dokter. Soms is professionele hulp noodzakelijk en kan dit je super goed helpen. Doe vooral wat voor jou het beste voelt en twijfel niet om om hulp te vragen.

#3 Wees goed voor je lichaam. Zit je vast in een sleur en zit je steeds minder lekker in je vel? Denk dan aan de basics. Gezond eten, genoeg slapen en doe genoeg lichaamsbewegingen. Soms zijn we zo met andere dingen bezig dat we ons lichaam een beetje verwaarlozen. Plan wat wandelingen in met een vriend of vriendin en wees wat extra lief voor jezelf. Hier lees je onze self love guide.

Wat is jouw ultieme self care tip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *