Waarom en hoe je je ruimte kan reinigen


Iedereen ruimt zijn huis of kamer op, maar niet iedereen reinigt die ruimte ook even goed. Reinigen is iets waar ik zelf erg veel baat bij heb omdat ik zo beter dingen kan afsluiten en kan ruimte maken voor nieuwe energieën. Het reinigen van je huis helpt ook bij het verwijderen van negatieve energieën, je huis is immers een plek om je ontspannen en comfortabel in te voelen.

Wanneer ik last hem van angstige gedachtes en verdrietig ben probeer ik wanneer ik me weer iets beter voel heel mijn kamer op te ruimen. Ik gooi de ramen wagenwijd open en maak ieder meubelstuk van mijn kamer schoon: de spiegel, de kasten, mijn tafel en mijn bed. Ook sop ik de ramen en de grond. Wanneer ik klaar ben neem ik een rustmomentje om positieve gedachtes tot mij te laten komen en hou ik deze vast wanneer ik met salie door de ruimte beweeg. Het voelt gewoon echt super goed om op deze manier een onprettig gevoel achter mij te laten en de ruimte te reinigen met hoopvolle gedachtes.

Ik geloof er met volle overtuiging in dat ieder tweedehands product een energie meedraagt. Sommige zijn fijne energieën, zoals bijvoorbeeld de sjaal van mijn overleden oma waar haar geur nog steeds in hangt. Maar wanneer je iets koopt in een tweedehands-winkel weet je eigenlijk nooit van wie het product is geweest en hoe deze persoon was. Misschien draagt hierdoor je aankoop een vervelende energie bij zich en daarom is het een slim idee om dit product goed te reinigen. Geef het product (indien mogelijk) een wasbeurt en doe dit met alle aandacht en denk met zelfvertrouwen veel positieve gedachtes.

Ooit hoorde ik een verhaal over iemand die een bed kocht op een vintage markt. Toen ze in het bed sliep kreeg ze iedere nacht vreemde en angstaanjagende nachtmerries. Pas wanneer ze erachter kwam dat haar nachtmerries door het bed veroorzaakt werden en ze deze per direct wegdeed, stopte de akelige dromen. Dit is dus een goed voorbeeld waarom het altijd een goed idee is om tweedehands spullen te reinigen, of goed aan te voelen wat voor vibe het product in de winkel afgeeft.

Manieren van reinigen:

– Witte Salie branden en door de ruimte lopen, vergeet de hoekjes niet.
– Wierook en Kaarsen branden met goede intenties.
–  Mediteer en focus je op een krachtig wit licht en de ruimte die je wilt reinigen.
– Gooi spullen weg waar een negatieve of vervelende herinnering aan vast zit.
– Reinig je kristallen voor een betere werking (hier lees je hoe je dit kunt doen) en geef ze een nieuwe mooie plek in het huis.

Reinig jij jouw huis weleens en hoe doe je dit dan het liefste?

1 Comment

  • Zelf vindt ik witte salie altijd het beste werken. Eens in de zoveel tijd even door het huis, ramen en deuren open en het voelt weer helemaal prettig. Kaarsen branden is eigenlijk dagelijke kost, iedere avond, maar meer voor de gezelligheid. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *