Stop met vergelijken

Het begint bij het openen van Instagram, even kijken wat iedereen vandaag weer te delen heeft. Zij reist de wereld rond. Zij heeft een perfect lichaam. Zij koopt alleen maar designerkleding. En ik? Geen van bovenstaande opties. 

Stop met vergelijken. Serieus, stop ermee. Nu meteen.

Als er iets is wat een mens ongelukkig maakt, is het om jezelf constant te vergelijken. De prestaties, het uiterlijk en de bezittingen van iemand anders hebben niets te maken met wat jij zou moeten doen. Daarnaast kan het vaak leiden tot jaloezie, en dat is al helemaal giftig.

De aandacht en energie die je verspilt aan jezelf vergelijken met anderen, kun je beter besteden aan het ontwikkelen van jezelf. Laat je niet afleiden van jouw doelen en focus op jezelf. Ik zeg niet dat het verkeerd is om tegen mensen op te kijken, het gaat meer om de manier waarop het jou beïnvloedt. Laat je inspireren en zie alles als iets waar je van kunt leren.

Vergeet niet dat het geluk van anderen geen maatstaf is voor jouw eigen geluk. Ga voor wat jij wilt en doe dit voor niemand anders dan voor jezelf!

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *