Zo spendeer je een weekend helemaal alleen thuis


Toen ik in december in mijn eentje naar een appartement in Rotterdam verhuisde, wist ik dat mijn leven helemaal zou veranderen. Veel meer vrijheid en dichterbij mijn vrienden wonen, dat leek me fantastisch. En dat is het ook. Maar ik ben erachter gekomen dat ik best wel een beetje een loner ben, ik hou van mijn alone time en heb het ook echt wel nodig. Persoonlijk heb ik geen behoefte aan voortdurend contact met anderen. Voor nu vind ik het iedere dag thuiskomen in een leeg appartement gewoon heel erg fijn en hierdoor kan ik mezelf echt even opladen.

Ik heb gemerkt hoeveel energie sommige mensen mij kosten en hoeveel energie sommige mensen mij juist weer geven. Mijn vriend is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van dat laatste. Helaas woont hij in Amerika en spendeer ik dus heel veel tijd (en vooral weekenden) alleen. Natuurlijk is het af en toe saai, maar ik heb veel manieren gevonden om juist helemaal zen te worden en te genieten van mijn tijd alleen in het weekend. Dus zo spendeer je een weekend helemaal alleen thuis:

First things first. Zorg voor een opgeruimd huis waardoor je het gevoel krijgt helemaal niets te hoeven doen. Ik zorg er altijd voor dat mijn huis voor het weekend netjes is zodat ik lekker kan relaxen. Ik steek een geurkaars of wat salie aan, dat maakt het dan net even af.

Doe iets voor jezelf waar je al een tijd niet aan toegekomen bent. Of dit nou iets productiefs is of juist iets waar je al een hele tijd zin in had. Je voelt je zoveel beter wanneer je je eindelijk aan dat moment toegeeft en het ook daadwerkelijk gedaan krijgt.

Pamper yourself. Ik heb zelf een hele self care/self love routine ontwikkeld. Omdat ik ’s ochtends doordeweeks vaak niet echt de tijd neem om uitgebreid te douchen, doe ik het in het weekend anders. Ik zet een playlist op, zorg voor extra fijne producten, smeer mezelf in met kokosolie en ik doe een haar en gezichtsmasker. Probeer zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, of maak ze eens zelf. Je kunt bijvoorbeeld heel veel natuurlijke gezichtsmaskers, tandpasta’s en lippenbalsems maken met ingrediënten die je vaak zelf al in de keuken hebt staan.

Hou een filmmarathon met je favoriete films. Mijn favorieten films die ik een tijdje geleden alleen heb bekeken zijn:
– Stealing Beauty
– The Love Witch
– Ladybird

Schenk een glas rode wijn in voor jezelf (of natuurlijk iets anders lekkers). Vaak drinken we in gezelschap maar waarom kun je niet in je eentje genieten van een glas. Drink natuurlijk wel met mate.

 

 

 

2 Comments

  • Hele leuke post! Ik ga zeker deze dingen uitproberen.
    Ik merk dat ik soms ook best wel een loner ben…haha. Ik vind het heerlijk om tijd met mezelf door te brengen.
    Ik was altijd een beetje bang dat ik de enige zou zijn die graag tijd alleen doorbrengt, maar blijkbaar toch niet, en dat vind ik fijn! 🙂 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *