Mijn minimalistische skin care routine (dierproefvrij)

Wij van New Moon Magazine vinden het gebruik van dierpoefvrije cosmetica erg belangrijk. Geen een dier zou moeten lijden voor het maken van onze producten. Veel mensen denken dat het vinden van ‘cruelty-free’ producten moeilijk is en dat het duur is maar dat is helemaal niet waar! Ik ben dol op de producten van bijvoorbeeld Lush en The Body Shop en die winkels vind je vrijwel in elke stad.

Het verzorgen van mijn huid vind ik erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat ik mijn gezicht ’s avonds en ’s ochtends schoonmaak. ’s Ochtends doe ik dat met de ‘Herbalism’ gezichtsreiniger van Lush. Dit is ene hele fijne, kruidige gezichtreiniger die je gezicht op een milde manier schoonmaakt. Hij bestaat voornamelijk uit fijngemalen amandelen, rozemarijn en brandnetel. Daarna gebruik ik altijd een beetje pure, onbewerkte kokosolie als dagcrème. Kokosolie is super fijn voor je huid omdat het je huid goed hydrateert maar tegelijkertijd werkt het ook anti-bacterieel. Erg handig tegen puistjes dus! Meestal gebruik ik daarna geen foundation en als ik toch mijn huid iets egaler wil hebben dan gebruik ik liever een BB-cream.

Als ik dan toch wat make-up heb gedragen overdag dan vind ik het fijn om mijn oogmake-up te verwijderen met een beetje kokosolie (echt, kokosolie kan je voor letterlijk alles gebruiken). Dit is een hele zachte en verzorgende methode voor de gevoelige huid rondom je ogen. Mocht ik wat hardnekkigere make-up op hebben dan vind ik de ‘Camomile’ oog make-up remover van The Body Shop fijn om te gebruiken. Daarna was ik mijn gezicht met de ‘Tea Tree Facial Wash’ van The Body Shop. Deze facewash heb ik nu al drie keer achter elkaar gekocht om dat ik hem zo fijn vind. Hij maakt mijn gezicht goed schoon maar droogt mijn huid niet uit. Vervolgens smeer ik weer een beetje kokosolie op mijn gezicht en ben ik klaar voor de nacht!

Vergeet niet dat elke huid verschillend is, en dat producten anders kunnen reageren op elk huidtype. Met dit artikel wil ik jullie vooral laten zien dat het gebruiken van dierproefvrije beauty producten echt niet moeilijk of duur hoeft te zijn!

Wat zijn jouw favorieten cruelty-free producten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *