Jij bent niet je lichaam

Als ik je eens zou vertellen dat je lichaam niet van jou is zal je me vast raar aankijken. “Mel, wat bedoel je? Ik bèn toch dit lichaam?” Toch is het zo. Je lichaam is niet van jou. 

Je bent hier op aarde gekomen om een aantal levensdoelen te vervullen. Misschien is het een schrijver worden, een kunstenaar of een dierenarts. Misschien zijn er bepaalde lessen die je moet leren zoals vergeven of van jezelf leren houden, maar iedereen heeft iets waarvoor hij of zij hier op aarde is.  Je lichaam is simpelweg een voertuig om je hier op aarde van A naar B te kunnen verplaatsen, om rond te lopen, om te reizen, om lief te hebben. Alles hier op aarde is tijdelijk en zo ook jouw lichaam. Ooit op een dag ga je namelijk dood en zal jij je lichaam achterlaten hier op aarde en zal het gaan wegrotten. Je ziel gaat waarschijnlijk wel verder maar waarheen dat durf ik ook nog niet te zeggen. Dat weet niemand.

Maar de reden waarom ik dit schrijf is om je te laten weten dat je je uiterlijk niet zo serieus moet nemen. Leer van jezelf te houden, leer jezelf vanbinnen kennen, leer je ziel kennen. Weet wie je bent. Je bent meer dan de schil om je heen en zodra je je dat beseft is het veel makkelijker om je minder druk te maken over je uiterlijk. Het is iets wat ik heb geleerd en waar ik heel blij mee ben. Ik ben blij met mijn lichaam. Het is gezond, sterk en ik kan overal naar toe gaan wat ik wil. Ik kan rennen, springen, schilderen, schrijven, mensen omhelzen. Daar ben ik zo dankbaar voor. Het maakt mij niet meer zoveel uit wat er volgens society verkeerd aan is. Ik gebruik mijn lichaam om het leven een volle 100% te ervaren en om dingen te doen waar ik blij en gelukkig van word. En dat zou jij ook moeten doen. Zorg ervoor dat je gezond bent, mentaal en fysiek. En neem je uiterlijk niet zo serieus!

6 Comments

  • mooi geschreven, dankjewel. Ik als 16 jarige merk erg dat we zo beïnvloed worden door social media. We zijn allemaal zo onzeker en het is nergens voor nodig. Hoe sneu is het eigenlijk dat wij op deze mooie wereld rond mogen lopen en de tijd hebben om leuke dingen te doen en we alleen maar bezig zijn met het bekritiseren van onszelf. Ik ben blij dat er ook mensen zijn die beseffen dat ze zoveel meer zijn dat dat. Ons lichaam hebben we gekregen maar dat jasje zorgt alleen maar voor bescherming.

    <3

  • Mijn ziel lacht jullie prachtmagazine zo heerlijk toe!
    Onbeschrijfelijk mooi dit alles te zien en te mogen teruglezen.
    Ga zo door dames!

    ***Much Love And Ligh!t***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *