New Moon girl Wara over gewicht, afvallen en zelfacceptatie


In de nieuwe serie New Moon Girl vragen wij vrouwen naar hun verhaal. Dit keer zit ik op het strand met Wara. We kijken naar de zonsondergang en de schittering die op de zee ligt. De lucht kleurt langzaam roze en paars en we eten zelfgebakken vegan muffins. We praten over body image en onzekerheid en hoe jammer het is dat we vanaf jongs af aan altijd al bezig zijn met hoe we er uitzien.  “Sinds een jaartje heb ik eigenlijk wel vrede met wie ik ben! Ik mag er gewoon zijn” zegt ze.

Hoe belangerijk is het voor jou om inspirerende posts over body image op social media te zien?

Steeds vaker zie je dat het niet erg is om een beetje body, vetrolletjes of een dikke kont te hebben, haha. Als ik  op social media lees over meiden die blij zijn dat ze zichzelf zijn gaan accepteren, word ik daar echt heel gelukkig van! Social heeft toch een flinke impact op hoe jij jezelf ziet, of je het nu wilt of niet. Ik ben begonnen met YouTube video’s kijken, meiden die een lookbook of lifehacks video maken voor meiden met curves. Ik vond dit eigenlijk gelijk interessant.

Zelf struggle je met je gewicht, wanneer is dit begonnen?

Ik ben eigenlijk nooit echt slank geweest, maar het was nooit echt een probleem. Ik denk dat toen ik op mezelf ben gaan wonen mijn gewicht erg is gaan schommelen. Uiteindelijk was ik helemaal niet blij met mezelf en begon ik een beeld te creëren hoe ik er van mijzelf uit moest zien. Als ik op instagram en Facebook keek zag ik constant een perfect lichaam en dit wilde ik ook! Dit is het moment geweest dat ik alleen maar bezig was met lijnen en moeten afvallen. Soms slaagde ik, ging het een paar dagen goed maar het was vooral falen. En elke keer als ik weer faalde voelde ik me weer een mislukkeling en gaf ik het weer op. Dit zorgde er eigenlijk voor dat ik me best wel ongelukkig voelde op bepaalde momenten en dit zorgde er weer voor dat ik geen zin meer had om goed voor mezelf te zorgen. Ook had ik geen zin om nieuwe kleren te kopen want ik gunde mezelf niets leuks meer.

Jezelf totaal accepteren voor wie je bent en hoe je er utiziet is iets waar je aan moet werken, dat is niet iets wat van de een op de andere dag gebeurd. Hoe werk jij hieraan?

Mezelf accepteren.. daar heb ik echt heel veel moeite mee gehad. Ik vroeg me altijd af : Ben ik wel mooi genoeg? Ben in wel leuk genoeg ? Gedraag ik me goed? Zeg ik niks verkeerds? Ben ik wel een goede vriendin ? Ben ik goed genoeg voor mijn vrienden? Al deze vragen bleven zich constant in mijn hoofd herhalen. Ik zat steeds met mezelf in de knoop en begon mezelf eigenlijk een beetje af te zonderen van iedereen in mijn omgeving. Mijn vriend kon wel zeggen dat ik mooi en leuk was maar ik geloofde hem maar niet en dat kwam door mijn eigen onzekerheid.

Sinds een jaartje heb ik eigenlijk wel vrede met wie ik ben! Ik mag er gewoon zijn. Ik ben blij met hoe ik ben, ben blij met de vrienden om me heen en natuurlijk super blij met mijn vriend. Ook ben ik  blij met ons nieuwe huis en blij met alle complimentjes die ik krijg van m’n vriend. Bij mij was het dus zo dat ik uit die negatieve spiraal moest stappen en me vooral moest gaan focussen op de dingen die me wel gelukkig maakte. Hierdoor ben ik weer positiever gaan denken. Ik neem afstand van alle ongewenste negatieve dingen in mijn leven. Dit werkt voor mij het beste. Tuurlijk heb je wel eens dat je toch weer de negatieve dingen ergens uit haalt maar dit probeer ik dan weer om te buigen en weer naar het positieve te kijken.

Heb jij een inspirerend verhaal of wil jij geïnterviewd worden voor New Moon Girl, mail dan naar info@newmoonmag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *