Reislustig


“Wat staat er op jouw bucket list qua reizen”. Hmm, ik wil heel graag ooit naar Santorini.. en New York. “Ja, ik ook”. Maar welke plekken op de wereld wil ik niet bezoeken? Ik wil overal heen, ik overdrijf niet. Er zijn zoveel plekken die ik wil zien, wil meemaken, wil proeven en horen. Ik weet niet waardoor ik zo reislustig ben geworden, misschien zit het in mijn bloed. Wellicht doordat ik alleen ben gaan reizen, wat echt niet te vergelijken is met een weekje op vakantie gaan met vrienden.

Vanaf mijn geboorte werd ik door mijn ouders al overal mee naartoe genomen: Griekenland, Frankrijk, Spanje, Italië. Later ook naar Canada, Mexico en California. Op een gegeven moment ben ik zelf reisjes gaan boeken, af en toe met vrienden in Europa en graag alleen naar verre bestemmingen zoals Amerika en Azië. Na fantastische verhalen gehoord te hebben en jaloersmakende foto’s te hebben gezien, wil ik meer.

Het liefst zou ik elke week mijn koffers pakken, op weg naar een nieuwe bestemming. Nieuwe culturen, ander eten, bijzondere geuren. Alles is nieuw en spannend en soms ook even uit mijn comfortzone maar wanneer ik alleen ben en even diep adem haal, raak ik geïnspireerd. Alleen reizen is zo fijn omdat het lijkt alsof je zintuigen het 10 keer beter doen dan wanneer je met een groep bent.

Maar er zit altijd een stemmetje in mijn hoofd die mij tegen houdt. “Denk aan je toekomst, je moet sparen”. Ik kijk naar mijn bankrekening en ik kan nog lang geen huis kopen. Maar waarom zou ik willen settelen als ik toch niet stil wil zitten? Ik voel een schuldgevoel opkomen, waarom heb ik het gevoel dat ik niet het recht heb om te doen wat ik wil, moet ik mijn vrijheid voor lief nemen? Waarom voel ik me zo opgelaten? Is het omdat mensen altijd aangeven jaloers te zijn wanneer ik een reis boek of wanneer ik op vakantie ga? Moet ik doen wat er van mij verwacht word, nog een studie gaan volgen, een leuke man zoeken en huisje boompje beestje? Is dat het?

Ik weet het nog niet zeker, misschien kom ik erachter tijdens mijn volgende reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *