Het reinigen en opladen van edelstenen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op en dat is de reden waarom je ze af en toe moet reinigen. Daarnaast kan je ze helpen door hun positieve energie op te laden door middel van verschillende methodes. De manier waarop je een steen kan reinigen verschilt per steen. Sommige stenen kun je reinigen door stromend water, en andere kunnen juist niet in contact komen met water (denk hierbij aan een Himalaya steen, deze smelt zodra het in contact komt met water). Het opladen van stenen kun je ook met verschillende methodes doen. Het is aan te raden om je stenen 1 keer per maand op te laden en te reinigen.

De methodes waarop je een steen kan reinigen:

Onder stromend water

Dit hoeft niet persé onder de kraan te zijn maar kan ook prima in een beekje of een riviertje. Zoek van te voren op of jouw steen goed tegen water kan want het zou zonde zijn als je hem hierdoor kwijt raakt! Stenen die niet in het water kunnen zijn: Angeliet, Calciet, Lapis Lazuli, Magnetiet, Malachiet en Turkoois.

Wierrook of Salie

De rook van beide is zeer krachtig in het reinigen van negatieve energieën en zo ook in het reinigen van edelstenen. Je kunt de rook over je stenen laten glijden of je stenen er door heen halen. Wees wel voorzichtig natuurlijk.

De aarde

Je kunt je stenen begraven in de aarde zodat de stenen hun negatieve energie kwijt kunnen. Deze methode is fijn omdat je bijna overal wel een stuk grond kunt vinden. Graaf een kuiltje, leg daar je steen in en zorg er natuurlijk voor dat je hem kan terugvinden. Het is aan te raden om je steen 1 dag in de aarde te laten voor het beste effect.

Gebruik van andere stenen

Er zijn een aantal edelstenen die de negatieve energie van andere stenen kunnen opnemen, zonder dat ze zelf gereinigd moeten worden. Een steen die hieronder valt is de ‘Hematiet’. Je kunt zakjes met kleine steentjes kopen zodat je je andere edelstenen daar op kunt leggen.

De methodes waarmee je een steen kan opladen met positieve energie:

Zon- en maanlicht

Het licht van de zon en de maan is erg goed in het opladen van de positieve energie van edelstenen. Leg je stenen in een bakje, plaats ze in het licht van de zon (of de maan) en laat ze daar zo lang mogelijk liggen. Sommige stenen kunnen door zonlicht verkleuren dus laadt ze op wanneer de zon niet het sterkst is, bijvoorbeeld ’s ochtends.

Bergkristal

De bergkristal heeft een hele zachte manier van het positief beïnvloeden van stenen in de omgeving. Plaats je gereinigde stenen in een bakje met stukjes bergkristal en laat ze daar 1 dag liggen. De bergkristal kan je vervolgens weer reinigen door het onder stromend water te houden. Ook de Seleniet is een fijne steen die je daarvoor kan gebruiken.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *