Positiviteit verspreiden

Energie is zo aanstekelijk. Ik merk zelf heel erg dat een complimentje of een positieve houding van iemand anders mijn hele dag al kan beïnvloeden. Eigenlijk wel grappig dat we zo beïnvloedbaar zijn en misschien zelfs wel een beetje afhankelijk van het humeur van anderen. Als ik met iemand optrek die de hele dag loopt te klagen of veel stress heeft dan voel ik me daar ongemakkelijk bij, ook als ik die gevoelens niet zelf zo ervaar. Vaak nemen we onbewust de energie van een ander een beetje over, soms heel even en soms een hele dag. Zo kun je zelf positiviteit verspreiden:

  • Je kunt beginnen door naar een vreemde te lachen. Naar een voorbijganger, naar de persoon achter de kassa of zelfs naar de bomen, planten en dieren om je heen. Als je lacht maken je hersenen een stofje aan waardoor je je echt ook beter gaat voelen. Voel je ook niet beledigd als een persoon niet terug lacht, misschien is diegene het niet gewend of heeft die persoon misschien een slechte dag. Zolang jij je er maar goed bij voelt!
  • Gebruik affirmaties. In dit artikel kun je lezen hoe je affirmaties goed kunt gebruiken in je dagelijks leven.
  • Luister meer naar vrolijke muziek. Ik merk dat als ik in de ochtend wat meer happy en up-beat muziek afspeel, ik gelijk meer zin heb in mijn dag. Onze eerste playlist op New Moon Magazine staat vol met fijne deuntjes. Happy vibes.
  • Kleine daden hebben soms een groot effect. Met een klein gebaar kun je anderen soms enorm helpen. Je kunt bijvoorbeeld als verassing een chocoladereep door de brievenbus doen bij een goede vriend of eens een (langer) praatje maken met je oude buurvrouw die altijd alleen is. Je hebt eigenlijk bijna nooit iets te verliezen als je iets aardigs doet voor een ander.
  • Geef wat vaker een complimentje. Aan jezelf maar ook aan anderen om je heen. Soms mag je best zeggen wat je denkt!

Hoe verspreid jij je positiviteit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *