Positieve affirmaties voor meer zelfvertrouwen

Je woorden zijn krachtig en al helemaal de woorden die je tegen jezelf zegt. Wij als mensen hebben al snel de neiging om negatief tegen onszelf te praten en dat beïnvloed vaak onze acties. Zo kan je bijvoorbeeld denken dat die ene baan niet voor jou is weggelegd omdat je denkt dat je niet talentvol genoeg bent. Of dat je geen relatie verdient omdat je toch niet leuk genoeg bent. Hoe vaker jij iets tegen jezelf zegt, hoe meer je het gaat geloven. Je creëert als het ware je eigen realiteit en gaat er vanuit dat alles wat in jouw hoofd omgaat de waarheid is.

Affirmaties zijn zinnen (of woorden) die je herhalend tegen jezelf kan zeggen om zo de kijk op jezelf en de wereld op een positieve manier te beïnvloeden En het is super effectief! Je kunt affirmaties hardop zeggen of ze gewoon in je hoofd blijven herhalen. Hier een aantal affirmaties  die helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen:

“Ik ben goed zoals ik ben”

“Ik besta uit liefde en dat deel ik met iedereen die ik tegenkom”

“Ik trek de juiste personen aan in mijn leven”

“Ik ben sterk en ik weet dat ik het aankan”

“Ik zorg goed voor mezelf”

“Ik vertrouw mezelf volledig”

“Ik hou van mijn lichaam”

“Ik mag er zijn”

“Ik heb geen behoefte aan goedkeuring omdat ik weet dat ik goed ben zoals ik ben”

“Ik ben het Universum/God”

Vul je hart met liefde en wees niet bang om positief tegen jezelf te praten. Het zal in het begin misschien een beetje raar aanvoelen maar na een tijdje zal je merken dat het echt effect heeft. Herhaal deze zinnetjes dagelijks tijdens bijvoorbeeld het tandenpoetsen of tijdens het douchen. Help jezelf herrineren aan hoe mooi jij als persoon bent en dat jij alles wat je zo graag wilt ook echt verdient. Self love is the key to living a happy life!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *