Plannen en doelen voor mei 2017

Regelmatig ben ik overwhelmed met het idee dat er alweer een nieuwe maand voor de deur staat. Voor m’n gevoel is het pas net 2017 en daardoor krijg ik ook het gevoel dat ik nooit genoeg doe in een maand. Gelukkig heb ik sinds kort een goede planner die mij erbij helpt maar ik vind het ook altijd heel fijn om mijn doelen te delen op social media. Het is een soort extra push om echt te doen wat je moet en wilt doen in een maand. Hopelijk kan ik jullie hiermee inspireren en motiveren om je eigen doelen en dromen waar te maken in mei.

1. Eerder opstaan
Eerder naar bed betekent ook dat ik ’s ochtends makkelijker eerder kan opstaan. Ik heb vaak het gevoel alsof er niet genoeg uren in een dag zitten waardoor ik mezelf er soms op betrap dat ik om 1:00 nog bezig ben met van alles en nog wat. Ik wil duidelijker plannen waardoor ik eerder naar bed kan en eerder op kan staan. Trying to become a morning person haha.

2. Gezonder ontbijten
Misschien hebben jullie mijn eetdagboek hier gelezen. Ik snap niet waarom ik niet vaker de tijd neem om een gezond ontbijt te maken in plaats van ff snel 4 crackers te smeren met boter en chocolade vlokken. Als ik de tijd neem om een gezonde smoothie bowl te maken voel ik me vaak gelijk goed en begin ik de dag 10 keer beter.

3. Verdiepen in (veganistische) voeding
Spirulina? Chlorophyll water? Hoe meer ik in health stores shop hoe meer vraagtekens ik krijg. Ik wil me graag mee verdiepen in verschillende veganistische voedingsmiddelen en waar ze allemaal goed voor zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor planten, kruiden en olies.

4. Niet wakker worden met social media
Eigenlijk pak ik gelijk mijn telefoon wanneer ik wakker word. Het is echt een automatische reactie die uit de hand is gelopen. Ik probeer vaker mijn telefoon (die als wekker een belangrijke rol speelt) op mijn bureau te leggen. Zo moet ik toch mijn bed uit en ben ik niet geneigd nog een halfuur in bed te liggen en Instagram te checken.

5. Meer lezen
Ik heb veel boeken die ik af en toe lees en dan weer weg leg en later er weer bij pak, waardoor het soms lang duurt voor ik een boek uit heb. Soms leg ik een boek naar mijn mening te lang weg, omdat ik de informatie bijvoorbeeld even moet laten inzinken. Ik wil dus sneller boeken uitlezen dan dat ik nu doe. Tips zijn ook altijd welkom!

6. Mezelf rust gunnen
Ik ben rusteloos, ik wil altijd dingen doen en ondernemen. Er gaan altijd zoveel nieuwe gedachtes en ideeën door me heen waardoor ik soms echt niet stil kan zitten. Ik word altijd heel enthousiast van nieuwe ideeën maar soms brengt het ook wat stress mee, ik probeer mezelf dus meer rust te gunnen. Dit is echt iets wat ik moet leren maar wel nodig is.

Wat zijn jouw plannen en doelen voor deze maand?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *