Over onzekerheden

We hebben allemaal wel iets waar we onzeker over zijn. Vaak heb je dat dan groter gemaakt dat het is en ziet je omgeving niet eens waar jij je zo druk om maakt. Wij vroegen een aantal meiden naar waar zij vroeger erg onzeker over waren en hoe ze daar van af gekomen zijn. Zo zie je dat iedereen wel ergens onzeker over is!

Ik vond mezelf vroeger te dik maar ik was toen ook, onder andere door de pil, een beetje opgeblazen. Ik had minder curves en die heb ik nu wel. Ik ben nu weer wat dunner en m’n goal is niet meer om écht skinny te zijn (arme onderrug zou er aan onderuit gaan want hoeveel ik ook afval, die boobs blijven). Ik heb mezelf geaccepteerd hoe ik ben.
– Binnaz

Ik had vroeger vaak last van puistjes en heb daar wat littekens van over gehouden. Hier was ik vroeger heel vaak onzeker over maar de laatste tijd heb ik dit los kunnen laten! Ik heb geaccepteerd dat dit nu eenmaal bij mij hoort en dat ik me er niet druk over hoef te maken. Iedereen is hoe die is.
– Suzanne

Mijn onzekerheden waren alles met betrekking op de ander, dus: “ben ik wel leuk genoeg?” “Zie ik er wel goed genoeg uit?” “Hoe zien andere mij?” “Moet ik niet ‘zo en zo’ zijn, zodat de ander mij leuk vind?” “Ben ik wel goed genoeg?”. Ik wilde heel graag leuk gevonden worden en dat maakte mij heel erg onzeker als persoon. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat het allemaal om zelfacceptatie draait en dat komt natuurlijk echt niet zomaar, daar ben ik nu nog steeds mee bezig. Maar ik ben me meer gaan verdiepen in de mens en waarom mensen doen wat ze doen. En zo ben ik erachter gekomen dat iedereen ook maar gewoon zijn/haar leventje probeert te leiden op een manier wat hij/zij denkt dat goed is. Ik ben veel boeken gaan lezen over de wereld en spiritualiteit en dat heeft me een soort rust gegeven over mezelf als persoon. Iedereen is anders en uniek en je kan je leven niet leven als je altijd maar aan de verwachtingen van anderen wilt voldoen, dat is zonde voor jou als persoon en wie je kan zijn. Ik ben me eigen krachten gaan ontdekken en die gaan waarderen. En ook al ben ik er natuurlijk nog lang niet, want we zijn nou eenmaal mensen en onze hersenen houden ervan om ons te manipuleren met allerlei vooroordelen en negatieve gedachtes, ik heb geleerd deze gedachtes niet meer als de ‘enige waarheid’ te zien. Want die gedachtes hoeven niet persé gelijk te betekenen dat de ander daadwerkelijk ook zo denkt. En als dat wel zo is? Tja dan wel, dan heb ik geleerd dat dat uiteindelijk meer over die persoon zegt, dan over jou.
– Mila

Ik heb me lang onzeker gevoeld over hoe mensen over mij dachten en of ik wel goed genoeg was. Dit maakt me erg verdrietig en m’n onzekerheid nam steeds toe. Dit wilde ik niet meer!  Ik besloot na te gaan bij wie ik mezelf kon zijn en wie ik teveel energie moest geven en toch het gevoel kreeg dat ik de dingen alsnog niet goed genoeg deed. Hierdoor heb ik afstand genomen van bepaalde mensen en heb ik me gericht op de mensen die belangrijk voor mij zijn! Ik voel me weer gelukkig en het belangrijkste: ik voel me weer gewaardeerd :-).
– Wara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *