Uit je comfort zone komen – 4 tips

De comfort zone is een plek waar veel mensen zichzelf in zullen vinden. Je herkent het zelf misschien ook wel. Het zijn die rituelen, gedachtes en gewoontes waar je snel in terugvalt bijvoorbeeld elke dag naar dezelfde supermarkt gaan of altijd maar Netflix boven een feestje kiezen. Het niet durven kiezen voor het onbekende. Het is fijn, vertrouwd maar o zo saai. Het probleem is namelijk dat je op deze manier nooit nieuwe plekken of inspirerende mensen zult ontdekken. Het leven is een avontuur. Er zijn zóveel mooie plekken om te bezoeken, zoveel nieuwe dingen om te leren en zoveel mooie ervaringen die je kunt meemaken. Al deze dingen zul je sneller meemaken als je af en toe eens een sprong in het diepe neemt en ik weet hoe moeilijk dat is. Soms is het gewoon ongemakkelijk om op een feestje te zijn waar je niemand kent of laat staan in je eentje ergens heen gaan. Maar vaak is dat juíst waar je het leven ervaart. We zijn hier allemaal tijdelijk dus laten we het beste er van maken. Hier heb ik 4 tips om je erbij te helpen.

1. Wees open

Hoe eng of ongemakkelijk je dit ook vind. Zet die ego op stil en begin eens een vriendelijk gesprek met iemand. Dit gaat natuurlijk makkelijker op plaatsen waar dit vanzelfsprekend is zoals feestjes, musea of festivals. Maar het kan ook best met die ene persoon naast je zit in de trein. Stel vragen, wees nieuwsgierig!

2. Ga eens in je eentje op stap

Je herkent het vast wel; je wilt graag ergens heen maar nìemand van je vrienden kan… Nou, dan laat je toch die ene kans aan je voorbij gaan? Nee. Gewoon doen! Zo ontmoet je vaak nieuwe mensen en maak je misschien wel nieuwe vrienden Lees hier Josie’s ervaring over alleen naar een festival gaan.

3. Neem eens een andere route

Uit je comfort zone kome begint vaak al bij kleine dingen zoals het nemen van een nieuwe weg, boodschappen doen op een andere plaats, uiteten gaan in dat ene nieuwe restaurant, et cetera.

4. Doe iets waarvan je dacht dat je het niet zou durven

Acteerlessen nemen? Naar een yogales gaan? Voor een publiek spreken? Daag jezelf continu uit. Chase your fears. Breek los uit die cirkel van angst en ik-kan-het-niet. Angst is vaak iets wat je jezelf aanpraat en achteraf totaal niet nodig was. Alles kan, just do it!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *