Naar je intuïtie luisteren

Ik word wakker met een onverklaarbare drang. Mijn hoofd ligt nog zo lekker in mijn kussen en de wekker is nog niet eens afgegaan. Ik zou nog uren zo in mijn bed kunnen blijven maar als de wekker gaat moet ik aan het werk, er staan genoeg afspraken op de planning en aan het eind van de week moet ik wat projecten af hebben. Hoewel ik gemotiveerd ben om deze projecten af te maken en naar mijn afspraken te gaan, probeert een diep stemmetje in mij, mij iets duidelijk te maken. Ik duw de dekens langzaam van mij af en probeer recht op te gaan zitten. Ik wrijf in mijn ogen en neem een slok water, misschien ben ik nog niet helemaal wakker maar ik hoor het stemmetje luid en duidelijk. “Ga schilderen”.

Hoevaak heb ik dit stemmetje voorheen genegeerd? Vaak. Bijvoorbeeld wanneer het mij verteld dat ik meer lichaamsbeweging nodig heb. Wanneer ik sommige mensen beter kan vermijden. Maar ook verteld het me wanneer ik iets beter wel of niet kan doen. Ik weet na een paar jaar nu dat ik beter naar die stem moet luisteren, maar alsnog negeer ik hem te vaak.

Die stem, is mijn geweten, intuïtie, my higher self. Het duurde even voor ik het door had maar ik weet dat ik hier naar moet luisteren. Ons lichaam vertelt ons wanneer we rust moeten nemen of wanneer we juist actie moeten ondernemen. Wanneer we bepaalde signalen missen die het universum ons geeft, geeft onze intuïtie ons ook nog een waarschuwing. Ik geloof erin dat deze ‘stem’ of hoe je het ook wilt noemen, ons door het leven heen helpt. Wanneer we deze compleet negeren, zal de stem steeds zachter klinken. Wanneer we naar deze luisteren, zal deze stem steeds duidelijker klinken. Het geeft kracht en zelfvertrouwen!

Tijdens het leven op aarde staan we soms voor moeilijke beslissingen. Soms zo moeilijk, dat we het lastig vinden om de keuze helemaal zelf te moeten maken. Vraag om hulp, luister naar je ‘binnenste zelf’ en heb vertrouwen. Vaak weten we het antwoord al maar raken we in de war door invloeden van buitenaf. Als je open staat voor je intuïtie, kan deze je op heel veel manieren helpen, het enige wat je hoeft te doen is er naar te luisteren.

Hoe vaker ik naar mijn intuïtie luister, hoe dankbaarder en beter ik me voel. Het is een onverklaarbaar gevoel dat ik krijg, maar het voelt alsof er binnenin mij iets opbloeit. Op de gekste momenten krijg ik signalen door: wanneer ik moet rusten, wanneer ik naar yoga moet gaan of wanneer ik moet gaan schilderen, creëren of naar buiten moet op mijn blote voeten. Maar ook wanneer ik mijn afspraken moet afzeggen, tijd voor mezelf moet nemen of moet gaan rusten.

Het voelt goed om meer te luisteren.

1 Comment

  • Het is zo onwijs belangrijk om ernaar te luisteren. We lopen onszelf veel te vaak voorbij, en echt gelukkig zijn, dat is waar het volgens mij allemaal om draait <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *