Less is more


Je kent het vast wel, je geld is gestort en je kan eindelijk weer wat shoppen. Vol enthousiasme ga je de stad in (of tegenwoordig vaak online), winkel in en uit. Je voelt je goed want je hebt nieuwe kleding gekocht, na een paar weken (bij sommige sneller) gaat het toch weer kriebelen om nog wat te kopen. En daar ga je weer, hup de stad in want “Je hebt het verdiend”.
Zo gaat het bij velen het hele jaar door en zo is het bij mij jaren lang gegaan. Als ik me verveelde kocht ik kleding, als ik me niet lekker voelde kocht ik kleding en als ik me goed voelde kocht ik ook kleding.
We laten ons geluk te vaak afhangen van spullen, als je het mij vraagt.

Nu merk ik echt bij mezelf dat ik niet meer tegen teveel (onnodige) spullen kan, ik word er helemaal kriebelig en onrustig van.
Ik laat mijn geluk niet langer afhangen van materialisme, en dit brengt zoveel rust met zich mee, ik heb me nog nooit dagelijks zo goed gevoelt.

OEFENING
Ik adviseer jullie echt om even een dagje rust in te plannen en op je gemak je hele kamer en/of huis uit te zoeken aan spullen. En vraag jezelf bij alles af “heb ik het nodig? Of kan ik ook zonder?” ik heb op die manier een keer mijn spullen uitgezocht en was echt in shock over het feit hoeveel er eigenlijk weg kon.

Na het opruimen zul je heel veel meer rust voelen, enjoy!

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *