Hoe gek het universum werkt

Hoe gek het universum werktIk kan me nu geen moment bedenken waarop ik mij gelukkiger voelde als afgelopen november. Ik reisde in mijn eentje naar Los Angeles om daar 3 weken bij te komen. Bij te komen van alle ideeën die ik in mijn hoofd had gekregen over nieuwe projecten en het idee om te stoppen met mijn blog en het idee om daar 3 weken in mijn eentje te zijn gaf mij rust.

Alleen zijn in een vreemde omgeving kan oncomfortabel lijken maar voor mij was het juist een heel vrij gevoel: ik kon doen wat ik wilde, wanneer ik het wilde en met wie ik het wilde. Ik stond open voor gesprekken met vreemden, ik stond open voor het onbekende en wanneer je open staat; kan er zomaar van alles op je pad komen.

Wanneer we in onze bekende en comfortabele omgeving onze dagelijkse rituelen volgen, praten met dezelfde mensen zijn we ook geneigd om meer van dezelfde gedachtes te denken. 5 van de 7 dagen in de week zijn vrijwel hetzelfde waardoor we ook meer van hetzelfde verwachten. Wanneer je meer van hetzelfde verwacht sta je minder open voor nieuwe dingen waardoor deze minder snel op je pad zullen komen.

Nu is het gevoel van vrijheid, het onbekende en alles wat buiten je comfortzone valt niet voor iedereen een fijn gevoel. Veel mensen vinden het fijn om iets vast te kunnen houden en zoeken juist naar structuur en routine. Maar ik ben er persoonlijk van overtuigd dat het gezond is voor ieder mens om af en toe wat vrijer te zijn.

Toen ik in Los Angeles was had ik kaartjes voor een festival waar ik heel graag naartoe wilde gaan. Ik heb mijzelf 3 keer in mijn Airbnb omgekleed, opgemaakt en toen ik eindelijk de perfecte outfit voor die dag had uitgezocht begon ik te twijfelen of ik sowieso wel moest gaan. Ik was tenslotte in mijn eentje. Wie gaat er nu alleen naar een festival? In mijn eentje op vakantie, oké maar alleen naar een muziekfestival is toch wel even wat anders. Maar aan de andere kant: ik had wel $98 betaald voor het kaartje. Ik bestelde een Uber en had nog een goed gesprek met de vrouwelijke taxichauffeur, ze waarschuwde me om niet teveel te drinken en ’s avonds als ik terug naar huis zou gaan een vrouwelijke Uber driver moest proberen te krijgen. “Je kunt niet alle mannelijke Uber drivers vertrouwen na een bepaalde tijd”.

Ik kwam rond 15:00 aan, ik had honger en er liep een super lange rij buiten het festivalterrein om binnen te komen. Het waren vooral groepjes van mijn leeftijd die ik zag, weinig mensen die alleen liepen.. zoals ik. Waarom ik het volgende deed weet ik niet meer, maar voor ik het wist stond ik te praten met een lange jongen met  American Apparel sokken aan en een marinierspet op. Nadat ik vertelde dat ik in mijn eentje hier was gekomen stelde hij mij voor aan zijn groep vrienden en zei hij dat ik met hen mee moest gaan. Ik raakte in gesprek met Gabi en we dachten bijna overal hetzelfde over en vonden het eigenlijk ook allebei heel bijzonder en gek maar ook wel logisch dat we elkaar zo gevonden hadden. “It was meant to be” lachte we steeds.

Toen ik rond 1:00 weer veilig in bed lag bedacht ik me hoe gek het universum werkt als je je openstelt voor nieuwe dingen, vriendschappen en avonturen. Als ik niet was gegaan had ik nu niet zo’n leuke avond gehad, had ik geen nieuwe vriend gemaakt en had ik een heleboel lol gemist. Eigenlijk weet ik ook zeker dat als ik mij door angst had tegen laten houden, ik waarschijnlijk een volgende festival ook in mijn eentje had overgeslagen.

Nu kan ik niet wachten om in mijn eentje te reizen en naar events, concerten en festivals te gaan. Wie weet wat ik dan allemaal meemaak?

5 Comments

 • Mooi artikel! Ik kan me zo snel niet iets ‘groots’ bedenken wat ik alleen heb gedaan, maar daar wil ik zeker verandering in brengen! Gek he? Dat er zoveel dingen zijn die we niet alleen ‘durven’.

  Over 2 maanden neem ik een tussenjaar en dan wil ik mezelf zeker uitdagen met (een deel van) een reis alleen doen, alleen naar de bioscoop gaan of alleen gaan uiteten. Ik denk zeker dat het een challenge voor me gaat worden, maar ik ben heel benieuwd! Hopelijk kan ik er straks even positief over spreken als jij in dit artikel doet!

 • Ik volgde je al best een tijdje maar wat is je blog op een leuke manier veranderd!
  Sluit helemaal aan bij mijn eigen ontwikkelingen (vega/vegan en spiritualiteit). Ik lees je blogs met plezier!!
  Keep on the good work! 🙂

 • Gaaaaaf!
  Ik ben ook alleen naar een festival geweest, wel in Nederland en ik ken het festival goed. Heb daar ook veel reacties op gehad dat veel mensen het niet zouden doen. Als ik ook met mensen praatte vonden ze het raar als ik alleen was.. jammer dat het zo ‘onnormaal’ is om ergens alleen naar toe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *