Dromen loslaten

Dit is de eerste keer dat ik het online ga ‘uitspreken’. Ik ben het sinds kort zelf gaan accepteren en ik merk dat ik het nu ook durf uit te spreken. Ik neem (even) afstand van mijn kinderdroom.
Nu denk je vast ‘waar heb je het in godsnaam over?’. Ik heb het over mijn droom om danseres te worden, ik wilde niets liever dan met dans mijn geld verdienen en de wereld over reizen voor shows. Maar ik voel het gewoon niet meer.
Ik dans al 19 jaar en geef al 8 jaar lang danslessen, heel mijn leven heeft dus tot nu toe om dans gedraaid.
Lange tijd forceerde ik mezelf omdat ik mensen niet wilde teleurstellen en het voelde vooral alsof ik zou falen. Maar het is goed zo, dit zijn mijn laatste 3 weken als dansdocent en dan laat ik het even los.

Het is oké
Als jullie ook in zo’n fase zitten en het even niet meer weten, dan wil ik jullie het volgende meegeven. Ongeacht de situatie, is het soms goed om afstand te doen, te relativeren voor jezelf en opnieuw keuzes te maken. Het klinkt misschien heel simpel, maar bekijk de situatie van de zijlijn. Beoordeel of de keuze die jij gaat maken echt jou keuze is en of je hier echt gelukkig van wordt. We laten ons vaak beïnvloeden door andermans verwachtingen waardoor er alleen maar teleurstellingen worden gecreëerd.
Wees niet te hard voor jezelf en vergeet niet dat we als mensen ook veranderen, en dat onze behoeftes ook niet altijd hetzelfde blijven.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *