Mijn passie voor de wereld

Mijn nieuwe passie is geboren, is super veelzijdig en ik word er helemaal blij van. Mijn nieuwe passie is *trom geroffel* … mezelf inzetten voor een betere en meer liefdevolle wereld. Klinkt misschien als een vage passie maar ik probeer dit echt op zoveel mogelijke manieren te doen.

Sinds ik veganistisch eet ben ik super bewust geworden van mezelf, mijn omgeving en dus ook de wereld. Ik voel me niet alleen verantwoordelijk voor mezelf maar ook voor de aarde en de nieuwe generaties, wat meer mensen zouden moeten voelen.

                                                                               Ons (t)huis
Als je zou stoppen met alles en iedereen te labelen, denk alle huidskleuren weg, alle landen en dus ook iedereen zijn afkomst dan zijn wij allemaal hetzelfde (wat dus ook zo is). Het zijn maar labels die we opgelegd hebben gekregen.
Oke stel er zouden geen landen bestaan, geen grenzen, waar ben je dan geboren? Op aarde! Jij, ik, maar ook die persoon aan de andere kant van de wereld. De aarde is ons (t)huis.


Voorbeeld
:

Je ouders gaan een paar weken weg, jij bent dus een paar weken alleen thuis, alles is dus voor die periode jou eigen verantwoordelijkheid. Je besluit met je vrienden een geweldig feest te geven, super gezellig totdat er is bij jou thuis een groep ellendelingen langskomt die heel de boel kapot maken. Letterlijk ALLES is verwoest waar je ouders jaren voor hebben gewerkt en je hebt geen tijd meer om alles te fixen voordat ze thuiskomen.
Hoe zou jij je voelen? Je zal er toch alles aan doen om de boel weer een beetje in orde te maken?

Dat huisfeest is al jaren aan de gang in de wereld, we walsen lekker over alles heen, we verwoesten alles voor ons ‘eigen’ plezier/ego.
“Put your hands in the air like you just dont care”
Ik kan er niet meer tegen, ik wil dat nog heel veel generaties hier kunnen leven en het mooie van het leven mee gaan maken zoals ik het meemaak. Wij moeten samen de verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen fouten en voor de onwetende die ons voor zijn gegaan. Samen moeten wij voor de wereld zorgen, we hebben maar één thuis.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *