Midnight gedachtes over… liefde

Illustraties door Ani Aleksanjan

Vaak tijdens de late uurtjes van de nacht komen ze mijn hoofd ingeslopen; gedachtes over… alles wat met dit leven te maken heeft. Zo afgelopen nacht ging het over de liefde. Over een relatie hebben met iemand waar je om geeft.  

Relaties laten jouw je grootste angsten zien waar je normaal gesproken niet zo erg mee bezig bent. Je ergste onzekerheden en hersenspinsels komen opeens boven water en je hebt geen idee wat je er mee moet en of het wel normaal is. “Kan ik überhaupt iemand vertrouwen? Zullen ze mij niet gewoon verlaten op een dag? Wil ik liever niet gewoon alleen zijn? Maar wat als ik dan voor áltijd alleen blijf?”  Ja, het is allemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt in films of romans.

Liefde is ingewikkeld en het hoeft niet altijd in een keer perfect en mooi te zijn. Dat is de realiteit nou eenmaal soms niet. Het is een uitdaging maar vooral een les voor jezelf. Je kunt zoveel leren tijdens een relatie met iemand, en vooral heel veel leren over jezelf en hoe jij omgaat met lastige situaties met een persoon. Als je met iemand op dezelfde vibe zit; laat diegene dan in je leven. Open je hart, ondanks dat het doodeng kan zijn en heel onzeker kan aanvoelen; laat angst niet jouw leven leiden. Vertrouw op het Universum en geniet van de ervaring. Alles in deze realiteit is een les voor jouw ziel en dit is er ook een deel van. Laat jezelf niet gek maken door andere; en al helemaal niet door je eigen gedachtes. Jij bent het waard om geliefd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *