Wat Zijn Orakelkaarten?

Vorig jaar kocht ik mijn eerste set orakelkaarten nadat de moeder van mijn beste vriendin mij helemaal enthousiast had gemaakt. Zij had een nieuw deck gekocht en we mochten allemaal een kaart trekken. Op dat moment zat ik niet zo goed in mijn vel, en had ik moeite met keuzes maken. Ik twijfelde namelijk heel erg of ik toen naar Curaçao moest gaan of dat ik moest blijven werken bij mijn baantje die ik toen had. Ze gaf mij het deck kaarten en vertelde mij hoe het moest; eerst klop je de oude energie van het deck af, vervolgens sluit je je ogen met de kaarten in je hand en stel je een vraag in je hoofd en daarna begin je met schudden. Als er een kaart “per ongeluk” tijdens het schudden uitvalt, dan betekent dat je die kaart gezien moet hebben. Vervolgens trek je met behulp van je intuïtie een kaart en lees je wat voor verhaaltje erbij hoort. De kaart die ik toen trok ging over dat ik met twijfels zat maar dat ik uiteindelijk moest gaan voor het avontuur. En dat sloot perfect aan bij mijn vraag, namelijk: wat moet ik doen met mijn leven?

Sindsdien gebruik ik orakelkaarten wanneer ik wat extra begeleiding nodig heb of wanneer ik met lastige vragen zit. Maar soms trek ik ook een kaart puur op gevoel. Orakelkaarten trek je namelijk door middel van intuïtie. Er zitten niet perse regels of methodes aan maar het is fijn als je bijvoorbeeld een open vraag stelt. Die vraag kan zijn: ‘wat kan ik verwachten van mijn relatie met …’ of ‘wat moet ik doen in de komende periode van mijn leven’ wanneer je het gevoel hebt dat je een beetje vast zit. Niets in het leven is ‘toevallig’, zoals jullie misschien wel eens voorbij hebben zien komen op onze website. Alles wat je tegenkomt of ziet in het dagelijks leven is daar voor een reden. Dus de kaart die jij op dat moment trekt is daar ook voor een reden. Misschien krijg je niet meteen heel duidelijk antwoord op je vraag maar probeer dan toch om het te onthouden. Ik heb vaak gehad dat ik achteraf een ‘aha’ momentje had en dat het opeens allemaal heel duidelijk voor me werd.

Ook kun je verschillende soorten orakelkaarten sets kopen. Elke set kan bijvoorbeeld een ander thema hebben zoals dieren, aardengelen, wijsheid van het Universum, levensdoelen etc. Als je van plan bent om binnenkort een set orakelkaarten te kopen dan is mijn tip om puur op gevoel te kiezen. Spreekt een verpakking je erg aan; kies daar dan voor. Natuurlijk kun je ook investeren in meerdere sets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *