Edelstenen 101

Ik heb altijd al bewondering gehad voor deze wonderen van de natuur, maar sinds ik mij meer ben gaan verdiepen in spiritualiteit en zelfheling is die bewondering alleen maar groter geworden. Edelstenen. Al duizenden jaren zijn wij mensen gefascineerd door hun sprankelende uitstraling of hun helende werkingen.

Misschien is het de combinatie van de wierrook en fluitmuziek op de achtergrond, of de vibes die de stenen uitstralen maar elke keer dat ik het edelstenenwinkeltje bij mij in de stad binnenloop krijg ik een rustgevend gevoel vanbinnen. De hoeveelheid keuze is wat overweldigend maar ik vind het heerlijk om een tijdje door de winkel heen te lopen om de stenen te bekijken. Meestal kies ik puur op gevoel een steen uit en lees ik achteraf de betekenis ervan. Het grappige is dat ik onlangs een aantal stenen uitkoos waarvan de werking perfect aansloot op de problemen die ik op dat moment had!

Alles in onze realiteit bestaat uit energie dat zich zichtbaar maakt in verschillende patronen en dichtheden, zo ook ons lichaam en edelstenen. Doordat de structuur van edelstenen zo in balans en geometrisch gelijk is hebben zij een positief effect op alles wat níet in balans is. Daardoor helpen edelstenen vaak met fysieke en mentale problemen. Elke steen bestaat uit een net wat ander geometrisch patroon waardoor ze allemaal een andere werking hebben. Hier een aantal voorbeelden en mijn persoonlijke favorieten:

Calciet:

De calciet stimuleert spirituele en mentale groei en ontwikkelingen. De steen helpt met het loslaten van oude denk patronen en zorgt ervoor dat je optimistisch naar het leven kijkt. Hierdoor werkt de steen motiverend en geeft je zelfvertrouwen een boost. Nog een leuke werking: de steen trekt succes aan. Wie wilt dat nou niet? 😉

Citrien:

De citrien is een prachtige geel/oranje steen. Het geeft je zelfvertrouwen, helpt tegen faalangst, activeert creativiteit en zelfexpressie. De citrien wordt ook wel de steen van ‘overvloed’ genoemd doordat rijkdom aantrekt. Yes!

Tijgeroog:

De tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. Het beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf, vergroot je inuïtie,  geeft kracht en moed in moeilijke tijden en helpt tegen angsten en fobieën.

Rookkwarts:

De rookkwarts helpt tegen depressies en geeft emotionele rust. Het is een fijne steen om bij je te hebben tijdens stress situaties omdat het helpt ontspannen en accepteren. Hierdoor heeft het ook een positieve werking op (faal)angst. Ook bevordert het de concentraties. Ideaal dus tijdens belangrijke examens/tentamens!

Bergkristal:

De bergkristal wordt vaak gebruikt om andere edelstenen “op te laden” doordat de steen neutraal en zuiver is. Het bevordert concentratie, helder denken en je intuïtie.

Amethist:

De amethist werkt zuiverend en beschermend. Het helpt je om slechte gewoontes, zoals verslavingen, los te laten. Het wordt ook vaak de steen van “het derde oog” genoemd. Hierdoor is het een fijne steen om te gebruiken tijdens meditatie. Door de zuiverende werking wordt de amethist ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld een kamer te reinigen.

Rozenkwarts :

De rozenkwarts is de steen van de liefde en vrede. Als je opzoek bent naar een nieuwe liefde in je leven is de rozenkwarts een steen die je daarbij kan helpen. Het helpt je met het loslaten van pijn, verdriet en negatieve emoties en het opent je hart waardoor je meer liefde in je leven aantrekt. Maar denk hierbij ook aan self-love en niet alleen aan liefde van buiten af. Uiteindelijk ben je de eigen liefde van je leven! Hierdoor is de steen ook ideaal om neer te leggen op je nachtkastje of om bij je te dragen.

 

 

 

4 Comments

  • Ik ben al sinds ik kan herinneren gek op edelstenen en heb al best een grote collectie! Ze geven niet alleen rust en kracht maar staan ook nog een super mooi in je interieur 🙂 Sommige edelstenen heb ik al best lang en ik heb gelezen dat je ze ook eens moet reinigen, zou je misschien een artikel willen maken over hoe je dat kunt doen? Liefs, Sija

  • Ik heb er ook een aantal en ik heb ook eens hetzelfde meegemaakt, ik koos 2 stenen samen puur om hun uiterlijk. Toen ik ging lezen over de krachten waren deze stenen samen in combinatie tegen iets waar ik op dat moment mee dealde. En daarbij zijn ze inderdaad gewoon prachtig in je interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *