Dit is wat toeval echt betekent

Je denkt aan iemand, en je ziet diegene opeens voorbij lopen. Je wilt iets heel graag kopen, en het is opeens in de sale. ‘Wat een toeval’ dacht ik vaak.  ‘Toeval bestaat niet’, is nu mijn eerste gedachte.

Toeval is een makkelijke verzamelnaam voor alles wat er gebeurt waar wij geen verklaring voor kunnen vinden. De theorie hier achter heet synchroniciteit. Gebeurtenissen in het leven lopen zo synchroon dat ze geen toeval kunnen zijn. Synchroniciteit betekent dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Ik zie het als een teken dat je op het juiste pad bent en zo door moet gaan. Een soort teken van het universum. De wereld, het universum, bestaat niet uit allemaal losse delen, maar is een geheel. Waarbij gebeurtenissen op het juiste moment kunnen samenvallen in plaats en tijd. Wanneer je jouw intuïtie volgt dan zul je vanzelf deze synchroniciteit meemaken. Dingen die echt bij je horen, zullen vanzelf dezelfde kant opdraaien en dat is wanneer je denkt aan toeval.

Ik geloof heel erg in het principe dat dingen en gebeurtenissen ‘meant to be’ zijn. Het is een fijn gevoel om minder controle uit te oefenen en gewoon te vertrouwen op onze eigen intuïtie. Ik ben benieuwd naar situaties waarbij jullie dachten; ‘Dit is meant to be!’.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *