Is opgeven zwak?

Ontslag nemen, stoppen met een opleiding, toch maar afzien van een sport; het zijn allemaal dingen waar ik mee te maken heb gehad als jong persoon. Ik ben altijd iemand geweest met vele interesses waardoor ik soms snel van het ene naar het andere spring en daardoor misschien impulsief overkom bij andere. Ik vind het moeilijk om stil te staan in mijn leven, om geen uitdaging te hebben en ben er achter gekomen dat routine niet bij mij past (op dit moment).  Mensen zijn snel geneigd om te zeggen dat je dan een snelle “opgever” bent. Dat je dingen niet kan volhouden en dat dat een zwakte is. Maar is dat wel zo?

Ik ben namelijk juíst geneigd om van alles te proberen en te streven voor mijn geluk en vrijheid. En als iets mij niet inspireert, blij of gelukkig maakt dan zoek ik verder. Is dat dan een zwakte? Tegenwoordig is er zoveel mogelijk. Van de gekste hobby’s kun je je baan maken en daarmee je droomleven creëren. Het is voor mij belangrijk dat ik doe waar ik kriebels van krijg vanbinnen. Iets wat mij een boost van energie geeft omdat ik mij zo alive voel. Iets wat het vuurtje in mij doet ontwaken. Dat soort gevoelens krijg ik bijvoorbeeld tijdens het creëren van iets met een kunstvorm als fotografie. Daarom vind ik dat het uitproberen van diverse dingen helemaal niet raar is. Het is juist stoer omdat je jezelf continu uitdaagt en daardoor van dingen kan leren. In mijn ogen is dat ook een doel van dit leven; ontdekken, uitproberen en leren. Ervoor zorgen dat je altijd nieuwsgierig blijft en niet snel voor iets settled.

Luister daarom vooral niet naar de mening van andere maar juist naar je intuïtie, hoe gek die ook uit de hoek kan komen soms. Diep vanbinnen weet je ziel waarvoor je op de wereld bent gekomen, en hier op aarde kan je alles uitproberen om daar weer achter te komen. Wees speels, nieuwsgierig en heb geen angst. Stay curious child.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *