Wat is manifesteren en hoe kun je het leren?

Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de kracht van manifestatie. Volgens mij was het toen ik de documentaire ‘the secret’ keek (aanrader als je hem nog niet hebt gezien). Ik vond dit zo interessant dat ik er steeds meer over begon te lezen en mij realiseerde dat dit iets was waar ik voor de volle 100 procent in geloof. Met overtuiging probeerde ik zelf ook te manifesteren en ik merkte een groot verschil in mijzelf. Ik zag dat ik veel meer vertrouwen kreeg in mijn intuïtie en het universum, ik voelde mijn energie steeds positiever worden. Door deze ontdekking voelde ik me een heel herboren mens met nieuwe ideeën en beelden.

Wat is manifestatie?

In mijn eigen woorden zou ik manifestatie omschrijven als het laten uitkomen van iets door middel van eigen gedachtes, gevoelens en energie. Anderen beschrijven het ook als  aantrekkingskracht. Voorbeeld: ik wil heel graag een nieuwe uitdaging in mijn leven waarbij ik mij op een creatieve manier kan uiten. Doordat ik met mijn gevoelens, gedachtes en aandacht constant met deze wens bezig ben, komt het op mijn pad. Een positieve instelling en het geloven dat deze wens uitkomt of zelfs al aan het uitkomen is, is zeer belangrijk.

Hoe kun je manifesteren?

Iedereen kan manifesteren en heeft waarschijnlijk al vaak gemanifesteerd. Je gedachtes analyseren en beheersen is cruciaal en eigenlijk alles waar manifestatie om draait. Kijk naar de dingen en de mensen die je om je heen hebt, heb je deze zelf aangetrokken? Je kunt op verschillende manieren manifesteren en het belangrijkste is eigenlijk dat je de focus op je gedachtes legt. Het is dus simpelweg bewust bezig zijn met dingen die je wilt bereiken of naar je toe wilt trekken door middel van positieve energie en gedachtes te uiten.

Manieren van manifesteren:

Alleen al door aan bepaalde dingen te denken en je focus te leggen op datgene wat je wilt bereiken, is manifestatie. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen zoals bijvoorbeeld het maken van een vision board, het bijhouden van een dagboek of bijvoorbeeld iedere avond voordat je naar bed gaat je dankbaarheid uiten.

Gebruik jij de law of attraction, en hoe manifesteer jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *