Je geluk is niet afhankelijk van iemand anders

Iets waar ik de afgelopen weken tegen aan ben gelopen is het besef dat alles tijdelijk is. Mensen, gevoelens, situaties, omgevingen; alles. Natuurlijk wist ik dit diep van binnen wel maar het is altijd een soort van confrontatie als je het zelf mee maakt. Je kunt het lezen in boeken en het snappen, maar het voelen en begrijpen gaat dieper dan dat. Dit soort momenten gebeuren vaak wanneer je uit je comfort zone komt en je pas echt merkt wat verandering inhoudt.

Doordat alles tijdelijk is en continu veranderd is het vaak moeilijk om die veranderingen te accepteren. We willen graag dat alles zo makkelijk mogelijk verloopt en dat alles volgens onze planning verloopt maar het leven werkt simpelweg niet zo. Hier op Curaçao heb ik de afgelopen maand echt gemerkt dat het een komen en gaan is van mensen en dat is iets wat ik thuis in Nederland nooit zo heb meegemaakt. Daar blijven je vrienden vaak dichtbij en veranderd je situatie niet zo vaak. Ik heb gemerkt dat het iets is waar ik meer over ben gaan nadenken en ik ben me steeds meer gaan realiseren dat die veranderingen geen invloed moeten hebben op jouw geluk. Hier is het maken van vrienden vaak tijdelijk en dat weet je van te voren. Maar dit betekent niet dat het komen en gaan van die mensen invloed moet hebben op jouw geluk of situatie. Jij bent jij, en je zult jezelf altijd met je mee nemen.Pas wanneer je tevreden kan zijn in elke situatie van je leven vind je een soort permanent geluk denk ik. Geen een persoon of situatie kan dan jouw tevredenheid met het leven kapot maken want je accepteert het zoals het is. Je accepteert vooral jezelf zoals je bent. Als je jouw geluk of tevredenheid met je leven laat afhangen van een persoon, vrienden of een partner, dan is het bijna onvermijdelijk dat jouw geluk nooit permanent zal zijn. Want mensen veranderen, mensen gaan en niets blijft hetzelfde. Geniet van elke ervaring, leer van elke situatie en ervaring maar wees er niet afhankelijk van. Leef vooral voor jezelf.  Alles gebeurt op het juiste moment in de juiste volgorde. Just flow.

 

3 Comments

  • Mooi geschreven Melanie. grappig dat je het niet zo ervaart in Nederland zo zie je maar hoe mensen allemaal verschillen. Ik maak alles en iedereen als tijdelijk mee in Nederland, vrienden komen en gaan. Ik ben daarom echt altijd op mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *