Weg met beauty standards

In onze hedendaagse beauty-obsessed cultuur, wanneer we een magazine open slaan, modellen voorbij zien komen op social media, een advertentie zien, wordt duidelijk hoe eenzijdig en abnormaal de ‘beauty standards’ zijn. Alles lijkt te gaan om mooi gevonden worden, mooi zijn en zoveel mogelijk likes krijgen. Wanneer worden we nou eindelijk wat minder oppervlakkig en kunnen we verder kijken dan het uiterlijk.

Onze schoonheid zit in het feit dat we allemaal uniek zijn. Daarnaast gaat schoonheid veel verder dan het uiterlijk. Ik hoop dat jongeren, en eigenlijk iedereen, dat een keer in gaan zien. Ik hoop dat mensen minder oppervlakkig worden en de moeite nemen om naar de schoonheid van iemand zijn persoonlijkheid te kijken.

Niemand zou ons ervan moeten overtuigen dat we er anders uit moeten zien om ‘mooi’ te zijn. Je hoeft er niet uit te zien zoals de maatschappij wilt dat jij er uit ziet. Het is zo makkelijk om onszelf te vergelijken met modellen die we voorbij zien komen in de media en op social media, onthoud alsjeblieft dat dit geen realiteit is. Of het nou jouw pluizige krullen zijn, stretch marks, brede heupen, smalle heupen of grote oren zijn; omarm het! Het is wat jou uniek maakt en je bent mooi zoals je bent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *