Deze dingen leerde ik niet op school

De stelling van Pythagoras, help me. Na uren bijles snap ik er nog steeds niets van, maar ik moet en zal een voldoende halen op mijn volgende repetitie. Anders ga ik misschien niet over, dus daarom is het belangrijk. Dat ik de stelling van Pythagoras in de toekomst niet zal toepassen, weet ik in ieder geval 100 % zeker. Naast leren voor mijn repetitie, oefen ik ook mijn Franse woordjes. Oké, deze zijn wellicht wel handig als ik in de toekomst in mijn eentje door de straten van Parijs wandel. Oh ja, en het feit dat ik nu vlekkeloos een Engelse brief kan schrijven, is ook wel gemakkelijk.

Maar ik had op de middelbare school ook veel andere dingen willen leren. Dingen die ik al op een jonge leeftijd graag mee had willen nemen.. naar nu. Franse woordjes helpen me nu niet bij het maken van mijn eigen keuzes en de stelling van Pythagoras helpt me er niet bij om veilig seks te hebben. Deze dingen leerde ik niet op school, maar had ik wel willen leren:

– Hoe ik mij als kwetsbaar persoon zou kunnen verdedigen in vervelende en gevaarlijke situaties.

– Dat het 100 % oké is om jezelf te zijn, je bent niet raar of stom als je er net iets anders bijloopt dan de rest.

– Hoe ik veilig seks kan hebben, dat seks niet alleen gaat om penetratie maar dat het ook iets is waar een vrouw van zou moeten genieten. Seks gaat niet alleen over de zaadlozing van de man.

– Hoe vrij ik in Nederland ben om mijn eigen keuzes te maken en hoe ik deze het beste kan maken.

– Dat het helemaal niet raar is om jezelf leuk te vinden. Hoe iedereen meer van zichzelf mag houden en hoe je self love al op jonge leeftijd al kan ontwikkelen zonder egoïstisch over te komen of te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *