De mensen die we volgen op social media

De mensen die we volgen op social media

De mensen die we volgen op social media beïnvloeden ons meer en vaker dan we hier meestal van bewust zijn. Hoe vaak per dag openen we onze apps op de telefoon om te kijken wat anderen aan het doen zijn, simpelweg omdat we ons vervelen of zelfs door automatisme. We scrollen misschien elk uur om te kijken naar, ja, naar wat eigenlijk? Memes, reisfoto’s, outfits van Instagram models. Ik vraag mezelf niet eens meer af waarom ik bepaalde accounts volg, het gaat allemaal vanzelf. Door deze bewustwording ben ik kritischer gaan kijken naar de accounts die in mijn feed verschijnen. Word ik hier wel gelukkig van?

De meeste accounts die ik volg zijn die  van mijn collega’s. Daarnaast volg ik veel accounts die veganisme promoten, ik raak super geïnspireerd door al het kleurrijke en gezonde eten. Ook volg ik veel accounts die posten over kunst, spiritualiteit en astrologie – dingen die mij écht interesseren en waar ik soms ook veel van leer.

Wat mij het meeste bij blijft zijn accounts  die niet alleen maar de highlights van hun leven delen op Instagram. Vrouwen die trots zijn op hun lichamen en hun ‘onzekerheden’ laten zien. Instagrammers die ook weleens laten zien dat het even wat minder gaat, of dat niet iedere perfecte foto een perfect leven reflecteert.

Vraag jezelf eens af of je nog wel blij wordt van de dingen die je ziet op social media? Misschien volg je niet meer de juiste accounts of zie je alleen maar foto’s in je feed waar je onzeker van wordt of die niet bij jou passen. Kijk eens op je explore page en unfollow misschien wat mensen die jou het gevoel geven dat je misschien niet goed genoeg bent. Het zal je een goed gevoel geven en wellicht krijg je zelfs veel meer nieuwe inspiratie door nieuwe accounts te volgen. De foto’s die op jouw feed verschijnen, heb je zelf in de hand :-).

Accounts die mij gelukkig maken:

@Mitch.Gobel
@SallyMustang
@Bestofvegan
@Treeoflife_Byron
@brookeelizabeth.photography
@Recipesforselflove


Wat is jouw favoriete account?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *