De kracht van een compliment

‘Je ziet er super leuk uit!’ Voordat ik dankjewel kon zeggen, liep ik haar alweer voorbij. Een aantal simpele woorden die mijn dag goed maakte. De outfit die ik droeg was iets buiten mijn comfort zone. Hoe oppervlakkig het compliment ook was, het gaf me toch een fijn gevoel.

Ik ben van mening dat het enorm belangrijk is om jezelf leuk te vinden en te accepteren, ongeacht de mening van anderen. Toch is het menselijk dat we altijd op zoek zijn naar bevestiging. Er gaat niets boven een oprecht complimentje. Complimenten halen het beste in mensen naar boven, omdat ze het beste benoemen. Het ontvangen van een compliment geeft energie en zelfvertrouwen.

Wanneer een onbekende mij complimenteert, vind ik het nog specialer dan wanneer een bekende dit doet. Mensen zijn vaak bang om vreemden aan te spreken, we leven allemaal in ons eigen bolwerk en zijn bang voor alles wat we niet kennen. Is het raar om een onbekend persoon aan te spreken? Of zijn we bang voor een negatieve reactie? Wanneer je positiviteit verspreidt, kun je niets anders dan positieve energie terugkrijgen. Het idee dat je iemand zijn dag ietsje beter kan maken met een simpel gebaar, geeft mij al een fijn gevoel.

Vergeet niet dat naast het geven van een compliment, het accepteren ervan ook erg belangrijk is. Benadruk en accepteer positiviteit in het leven.

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *