4 gewoontes waar je nu mee mag stoppen

Jezelf vergelijken met anderen

Dit is geen wedstrijd of competitie. Focus op jezelf, je eigen doelen en je eigen pad. Niemand is zoals jij en ieder persoon heeft positieve en negatieve kanten. Zwaktes en sterktes. Het heeft geen zin om jezelf met anderen te vergelijken want iedereen is anders.

Te streng voor jezelf zijn

Rust uit. Wees trots op wat je tot nu toe hebt bereikt. Heb jezelf lief.

Jezelf afvragen of je wel leuk genoeg bent

Ik kan me nog goed herinneren die keer dat het me duidelijk werd dat ik wel leuk genoeg ben. Dat moment vergeet ik nooit meer. Ik zat in de metro, zonder make-up, naar stage. Op dat moment voelde ik me onzeker, ik vroeg me af of jongens wel naar me zouden kijken als ik geen make-up op had zoals ze dat doen als ik dat wel heb. Aandacht krijgen, gezien worden, LEUK gevonden worden. Ik dacht er over na en dacht na een tijdje: ik wil helemaal niet dat iedereen mij leuk vindt dus wat maakt het uit als anderen mij niet leuk vinden als ik geen make-up draag? Ik wil alleen mensen in mijn leven die mij leuk genoeg vinden om WIE IK BEN niet om hoe ik eruit zie. Ik denk dat ik 19 was op dat moment.. en dat moment en die gedachte, heeft mijn hele leven veranderd. Geloof me, je bent leuk genoeg en als mensen in jouw leven dat niet vinden, jammer voor hun!

Giving no fucks

Ik weet niet hoe, wat, wanneer en waarom het cool werd om no fucks te geven maar dat is het niet. Het is juist ontzettend tof om te zien hoeveel jongeren zich inzetten om een verschil te maken in deze verwarrende tijd. Of het nou door middel van het gebruik van social media is of door te protesteren op straat, giving a fuck is cool. Wat NIET cool is, is discriminatie, dierenmishandeling, milieuvervuiling, klimaatverandering, oorlog en seksueel misbruik. Laten zien dat je een fuck geeft en er iets aan willen doen is cool!

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *