Wat doe jij tegen catcalling?

Catcall 1.1 [noun]  A loud whistle or a comment of a sexual nature made by a man to a passing woman.

Lizzy : Als een man naar me roept/geluidjes maakt, dan reageer ik daar eigenlijk niet op. Ik vind het niet erg, zo lang ik niet lastiggevallen word. Wel vind ik het respectloos als ze negatieve woorden gaan roepen naar je op het moment dat je niet reageert. Wat verwacht je dan: dat ik me ga verlagen tot hetzelfde niveau?

Aimee : Eigenlijk vind ik het drie keer niks als ik echt word na geroepen.. Op een of andere manier voel ik me daar totaal niet fijn bij terwijl als ik aan zo een man vraag of ze dat normaal vinden, dan zeggen ze heel simpel dat ik mij gevleid moet voelen. Maar zo voelt het totaal niet. Maar als een man gewoon op een normale manier hallo zegt daar heb ik dan geen problemen mee en dan zeg ik vaak gewoon hallo terug. Maar geluidjes maken, daar ben ik dan wel echt allergisch voor..

RomaneIk vind catcalling onrespectvol. De gedachtegang alleen al dat mannen denken dat zij op deze manier een date met ons kunnen scoren, funny.

Josie : Ik hoop dat mannen eens een keer gaan inzien dat dit niet OKE is. Er is absoluut een groot verschil tussen een leuk compliment geven en naar een vrouw fluiten en roepen op straat. Een tijdje geleden liep ik samen met een vriendin door de stad. 2 mannen van in de 30 liepen langs ons waarvan 1 ‘hey bitches’ riep, daarna in lachen uitbarstte en verder liep. Ik was zo verbaasd en in shock. “Riep hij dat nou serieus naar ons?”. Ik had er wat van willen zeggen, door zulke mannen durf ik ’s avonds de straat niet meer op terwijl dit zelfs overdag gebeurde. Volgende keer spreek ik diegene aan, we moeten voor onszelf opkomen.

Melanie : Catcalling vind ik echt verschrikkelijk. Ik heb liever dat iemand direct naar mij toe komt en een complimentje geeft in plaats van me na te roepen. Dat is toch ook veel aardiger? Soms roep ik uit verbazing dan ook: pardon?! Maar meestal probeer ik het te negeren. Behandel iedereen gewoon met respect, daar wordt iedereen toch happy van?

Anouk : Ik vind catcalling altijd een beetje disrespectvol en sexistisch overkomen. Eigenlijk reageer ik er nooit op. Erop reageren vinden ze vaak alleen maar grappig. Daarnaast zien ze zelf niet in dat het gewoon rude is. Die energie steek ik liever in mensen die iets positief bijdragen aan mijn leven!

Wat vind jij van catcalling?

Foto’s door Melanie.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *