Waarom een beha dragen slecht voor je is

De laatste tijd draag ik steeds minder vaak een beha. Ik vind het erg oncomfortabel en vaak niet eens nodig. Als ik dan toch net iets meer ondersteuning wil dan vind ik het fijner om een bralette te dragen. Deze heeft namelijk niet van die harde beugels en strakke bandjes die in je huid snijden. Vroeger droeg ik een beha omdat ik het mooi vond dat mijn boobs wat groter en voller er uit zagen. Eigenlijk dus vanuit een soort onzekerheid en ik denk dat vele meiden daar mee zitten. Ik hoor ook vaak dat ze zich dan schamen omdat hun tepel dan zichtbaar is. Maar iedereen op deze planeet heeft tepels dus waarom moeten wij vrouwen ons daarvoor schamen? We hebben ze zodat we onze kinderen kunnen voeden – wat dus een heel mooi iets is,  maar tegenwoordig lijkt het wel alsof elk lichaamsdeel van een vrouw geseksualiseerd wordt en dat moet stoppen. Hier een aantal redenen waarom beha-loos gaan veel beter is voor je:

Beha’s kosten veel geld. Ik heb ooit een plaatje voorbij zien komen waarin iets stond van “waarom zijn beha’s zo duur? Ik heb er toch niet voor gekozen om borsten te hebben”. Nee daar heb je inderdaad niet voor gekozen, maar het feit dat je een beha draagt wel. Beha’s kosten veel geld en al helemaal als je wat grotere boobies hebt. Je moet dan vaak naar speciale lingeriezaken gaan voor de juiste maat en ondersteuning en die zijn vaak prijziger. Het is dus veel beter voor je portemonnee om niet zo vaak meer een beha te dragen.

Het dragen van een beha heeft geen voordelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het dragen van een beha geen medische pluspunten verder heeft. Veel vrouwen denken dat het dragen van een beha ervoor zorgt dat ze minder snel gaan hangen maar dit is juist niet waar. Doordat je een beha draagt worden de spieren rondom je borsten zwakker waardoor je een grotere kans hebt op dat ze gaan hangen. En trouwens, al zouden ze hangen? Who cares!  Het dragen van een strak, oncomfortabel stuk stof heeft dus geen voordelen.

Beha’s kunnen kanker veroorzaken *. Beha’s zitten strak en dit kan voor afknelling van de bloedcirculatie zorgen. Je kan je dus wel voorstellen dat dat niet gezond is voor je klieren en spieren rondom je borsten. Zonder beha kan het bloed veel beter stromen en worden giftige stoffen in je bloed beter afgevoerd door de lymfeklieren. Als die giftige stoffen niet goed worden afgevoerd kan dit kanker veroorzaken. Natuurlijk is het zo dat verschillende factoren meespelen en dat je nooit 100% zeker weet dat beha’s de oorzaak zijn. Keep that in mind ;-).  (* bron).

Voor sommige vrouwen met grotere borsten kan het dragen van een beha wel voor ondersteuning zorgen omdat ze anders last van hun rug krijgen. Een alternatief zou dan het dragen van een sportbeha zijn, omdat deze geen harde beugels hebben maar toch ondersteuning bieden. Ook zijn bralettes een heel fijn alternatief voor de standaard beha’s. Ze zijn namelijk vaak gemaakt van een dunnere stof en hebben ook geen beugel. En ze zien er ook nog eens super cute uit! Heel af en toe als ik bijvoorbeeld een strak shirt draag of als ik naar een formele situatie ga dan wil ik nog wel eens een beha dragen. Het ligt daarom ook echt aan de situatie. Maar 9 van de 10 keer heb ik hem lekker uit en geniet ik van die vrijheid. Jij zou dat ook moeten proberen!

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *