Wat is schoonheid nou precies?

Ik ben er 100 procent zeker van dat mooi een gevoel is en niet persé iets tastbaars. Iets wat ik mooi vind, kan iemand anders niet mooi vinden en andersom. Of het nu een schilderij is, een design meubelstuk of de ogen van Leonardo DiCaprio. Waarom vinden we eigenlijk iets mooi? Eigenlijk is het een heel gecompliceerd iets want ik durf met zekerheid te zeggen dat bijna iedereen op aarde een zonsondergang mooi vind om naar te kijken, maar waarom verschilt dat dan zo met andere dingen? Waarom vinden we niet dezelfde dingen mooi?

Ik denk dat wanneer we iets ‘mooi’ vinden, het ons geluk brengt, ons inspireert en ons iets doet van binnen. Schoonheid lijkt heel simpel maar het wordt ingewikkeld omdat het voor iedereen anders is. Ik voel me mooi als ik een paar uur in de zon heb gezeten, als ik me warm voel van binnen en als ik iemand anders een compliment geef, dan voelt het soms zo goed dat het lijkt alsof ikzelf dat compliment ontvang.

Schoonheid is eigenlijk alles. Het is kunst maar het is ook het fijne gevoel die we hebben en uitstralen. Het is niet persé de make-up op ons gezicht, onze verzorgde lokken of de kleding die we dragen die ons mooi maakt. Het is vooral de manier waarop we anderen behandelen, de uitstraling die we hebben als we een goede dag hebben, de kunst die we maken en de mooie woorden die we spreken. De manier waarop we dieren helpen, hoe we opkomen voor diegene zonder stem, de liefde die we geven, de gedichten die we schrijven, het begrip en respect wat we voor elkaar hebben. Dat is mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *