Wat doe jij als je je inspiratieloos voelt?

Elke vrijdag stellen we een vraag die onze lezers, en wij zelf, beantwoorden. Dit keer is de vraag; wat doe jij als je je inspiratieloos voelt?

Melanie: Als ik mij inspiratieloos voel ga ik vaak op YouTube of Tumblr kijken om weer een beetje geprikkeld te worden. Ik ben de laatste tijd erg kieskeurig geworden met wat voor mensen ik online volg. Vaak zijn het fotografen, filmmakers, of andere uit de creatieve business. Hierdoor heb ik gemerkt dat ik minder snel word afgeleid en geen tijd verspil aan onnodige content. Als dat niet werkt dan ga ik vaak gewoon een film kijken of probeer ik te ontspannen. Je hoeft niet altijd inspiratie te hebben en vaak komt het juist op onverwachte momenten.

Josie: Vroeger kon ik echt chagrijnig worden zonder inspiratie. Ik ging het op veel plekken zoeken maar er kwam alsnog niets creatiefs uit me. Alsof mijn creatieve denkvermogen wordt geblokkeerd. Steeds vaker realiseer ik me dat ik me bij dat gevoel moet neerleggen. Misschien probeert mijn lichaam en mind me duidelijk te maken dat ik eventjes iets anders moet gaan doen, die inspiratie komt wel weer.

Leena: Het ligt aan de situatie, wil ik inspiratie hebben? Zo ja, waarvoor? Als ik wil schrijven dan ga ik meestal een boek lezen, blogs lezen of ik kijk inspirerende video’s. Meestal komt de inspiratie dan vanzelf. En soms heb ik een dag dat ik me inspiratieloos voel maar dat accepteer. Persoonlijk denk ik dat het goed is om soms even te relaxen en aan andere dingen te denken (of nergens aan) om terug te komen met nieuwe energie en nieuwe inspiratie.

Jill: Wanneer ik geen inspiratie heb, voel ik me super leeg. Er is altijd wel iets creatiefs aanwezig in iedereen maar soms komt dat gewoon niet tot zijn uiting. Als dat het geval is dan probeer ik het niet te forceren aangezien het dan al helemaal niet werkt. Ik luister naar mijn favoriete muziek, kijk interessante video’s en laat het allemaal even los. Dan komt het vanzelf weer terug.

Anouk: Als ik mij inspiratieloos voel neem ik even afstand van waar ik mee bezig ben. Ik houd er van om op zulke momenten tijd buiten door te brengen, boeken en magazines te lezen en te schilderen. De inspiratie komt dan vaak vanzelf weer terug.

@LisavdMiddelaar_: Je hoeft niet altijd inspiratie te hebben. Time for a break dus!

@t.xotfkc: Ergens in een koffietent zitten, het liefst in een andere stad, en voor het raam naar mensen buiten kijken om inspiratie te krijgen!

@pinguinevere:  Dan ga ik in mijn eentje naar het bos of de natuur in. Of schrijf ik in mijn dagboek!

@whadaday: Opruimen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *